• Αρχική
  • Άρθρα
  • Στρατηγική διοίκηση των ΗΠΑ: Απρόβλεπτη κατάσταση, οι αντίπαλοι μπορεί να ρίξουν πυρηνικά, vid

Στρατηγική διοίκηση των ΗΠΑ: Απρόβλεπτη κατάσταση, οι αντίπαλοι μπορεί να ρίξουν πυρηνικά, vid

«Συναγερμός» στον πλανήτη...

Η στρατηγική διοίκηση των ΗΠΑ, η οποία υπάγεται στο αμερικανικό υπουργείο εθνικής άμυνας, δήλωσε μέσω twitter πως η πιθανότητα σύγκρουσης μπορεί να οδηγήσουν τον αντίπαλο να θεωρήσει τα πυρηνικά ως την λιγότερο κακή επιλογή.

Αυτό σημαίνει πως, στην παρούσα φάση, η Ρωσία ενδέχεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πολυάριθμο ΝΑΤΟ.

«Το φάσμα των συγκρούσεων σήμερα δεν είναι ούτε γραμμικό ούτε προβλέψιμο. Πρέπει να λάβουμε υπόψη την πιθανότητα σύγκρουσης που οδηγεί σε συνθήκες που θα μπορούσαν πολύ γρήγορα να οδηγήσουν έναν αντίπαλο (σ.σ. αυτή την στιγμή είναι η Ρωσία) να θεωρήσει την πυρηνική χρήση ως την λιγότερο κακή επιλογή τους», αναφέρεται στο tweet.


Η ένταση μεταξύ των δύο χωρών οξύνεται.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες για «διαβουλεύσεις» επιστρέφει ο αμερικανός πρεσβευτής στη Ρωσία, Τζο Σάλιβαν, εν μέσω αύξησης της έντασης στις αμερικανορωσικές σχέσεις.

«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να μιλήσω απευθείας με τους νέους μου συναδέλφους της κυβέρνησης Μπάιντεν στην Ουάσιγκτον για την παρούσα κατάσταση των διμερών σχέσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ρωσία» δήλωσε ο Τζο Σάλιβαν, σύμφωνα με την εκπρόσωπό του, Ρεμπέκα Ρος.

Την Παρασκευή, το Κρεμλίνο προέτρεψε τον αμερικανό διπλωμάτη να μεταβεί στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έκανε λόγο για «απρόκλητη κλιμάκωση» της Ρωσίας, με αφορμή την επιβολή περιορισμών στη ναυσιπλοΐα πολεμικών και κρατικών σκαφών σε τρεις περιοχές ανοικτά της Κριμαίας

Την Παρασκευή, η Ρωσία ανακοίνωσε πως «αναστέλλει» για έξι μήνες, από την 24η Απριλίου ως την 31η Οκτωβρίου, «την διέλευση από τα χωρικά ύδατα της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τα πολεμικά πλοία και άλλα κρατικά σκάφη».