• Αρχική
  • Άρθρα
  • Νέα τουρκική εισβολή στη Συρία – Άμεσος κίνδυνος σύγκρουσης με την Ρωσία (ΒΙΝΤΕΟ-Ντοκουμέντο)

Νέα τουρκική εισβολή στη Συρία – Άμεσος κίνδυνος σύγκρουσης με την Ρωσία (ΒΙΝΤΕΟ-Ντοκουμέντο)

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από το μέτωπο της Συρίας.

Απτόητοι συνεχίζουν οι Τούρκοι τις πολεμικές τους προετοιμασίες παρά τις σημαντικές απώλειες που έχουν τις τελευταίες μέρες.

Ενδεικτικό της αποφασιστικότητας για ρίσκο υψηλού κινδύνου είναι η διαταγή από την Άγκυρα για μεταφορά ακόμη μεγαλύτερων αριθμών τεθωρακισμένων με κατεύθυνση την συριακή επαρχία της Ιντλίμπ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πλάνα τουρκικής προέλευσης που έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες , μεγάλοι αριθμοί τουρκικών τεθωρακισμένων οχημάτων έχουν ήδη περάσει τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας με προελαύνοντας στην Ιντλίμπ.

Τουρκικά μέσα κάνουν λόγο για τουλάχιστον 50 βαρέα τεθωρακισμένα οχήματα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων που με τη συνοδεία άλλων μικρότερων οχημάτων ετοιμάζονται να στηρίξουν τους ισλαμιστές αντάρτες.

Το παρακάτω βίντεο, εφόσον δεν πρόκειται για στοχευμένη τουρκική προπαγάνδα, καταμαρτυρά πως η Άγκυρα όχι μόνο δεν τα παρατάει στη Βόρεια Συρία, αλλά πως παρά τις ρωσικές προειδοποιήσεις επιδιώκει να συγκρουστεί με ολοένα και περισσότερες δυνάμεις μέσα στη Συρία:

(sabah)

«Μια νέα στρατιωτική συνοδεία 50 τεθωρακισμένων οχημάτων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων εισέβαλε στο Idlib το πρωί προκειμένου να δημιουργήσει μια ασφαλή ζώνη για τους πολίτες», μεταδίδει μεταξύ άλλων το τουρκικό πρακτορείο sozcu.

Τα τουρκικά ΜΜΕ την τελευταία ώρα κάνουν λόγο για «στρατιωτική επιχείρηση», αποφεύγοντας ωστόσο να δώσουν περισσότερες πληροφορίες.

Σιγή ιχθύος για την ώρα επικρατεί από την πλευρά Μόσχας και Δαμασκού.

(φωτο:screenshot)