• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ναζιστικές σημαίες απέναντι από τους Ρώσους αυτονομιστές στο Ντονέτσκ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ναζιστικές σημαίες απέναντι από τους Ρώσους αυτονομιστές στο Ντονέτσκ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Ουκρανία το ζήτημα δεν είναι μόνο πολιτικό και εθνικό δηλαδή, Ουκρανοί εναντίων Ρωσόφωνών και γενικά Ρώσων,

είναι και ζήτημα ιστορίας καθώς πολλές από τις παραστρατιωτικές μονάδες που συνυπάρχουν στην πρώτη γραμμή μαζί με τον υπόλοιπο Ουκρανικό Στρατό, έχουν ναζιστική ιδεολογία και καταβολές. Απόδειξη αυτού αποτελεί το γεγονός ότι οι Ρωσόφωνοι στην πρώτη γραμμή διακρίνουν υψωμένα από την αντίπαλη πλευρά, ναζιστικά σύμβολα, όπως  διακρίνεται στο παρακάτω βίντεο.

Οι ουκρανικές παραστρατιωτικές μονάδες αποτελούνται από άνδρες κυρίως της Δυτικής Ουκρανίας οι οποίοι είναι απόγονοι ανθρώπων οι οποίοι είχαν συνταχθεί με τους Γερμανούς κατά το Β’ Π.Π.. Οι Ουκρανοί είχαν ενταχθεί τόσο σε σώματα ασφαλείας των περιοχών της Ουκρανίας που ήλεγχε η Wermacht, αλλά και σε μάχιμες μονάδες όπως για παράδειγμα η 14η Μεραρχία των Waffen SS η λεγόμενη “Ουκρανική” . Οι άνδρες αυτοί λοιπόν συμμετείχαν ενεργά στο πλάϊ των Γερμανών κατά τον πόλεμο συμμετέχοντας ακόμα και σε φρικαλεότητες, τόσο κατά όσων Ουκρανών παρέμεναν πιστοί στη Σοβιετική Ένωση, κατά των Ρώσων και Ρωσόφωνων αλλά και κατά των Εβραίων της Ουκρανίας τους οποίους εκκαθάριζαν οι Γερμανοί με συνοπτικές διαδικασίες (βλέπε Άϊντζακγκρούπεν κτλ).

Οι σημερινοί άνδρες αυτών των μονάδων θεωρούν ότι μάχονται έναν αντιρωσικό πόλεμο, έχουν ναζιστική ιδεολογία και για το λόγο αυτό έχουν υιοθετήσει πολλά ναζιστικά εμβλήματα αλλά και εμβλήματα της Wermacht στις στολές τους.

Οι παραπάνω μονάδες αποτελούν κόκκινο πανί για τους Ρώσους οι οποίοι δεν έχουν καμία διάθεση να ανεχτούν το ναζισμό που εξόντωσε εκατομμύρια Ρώσων και κατέστρεψε τη χώρα τους στο παρελθόν, να επαναλάβουν το ίδιο και τώρα με ομοεθνείς τους στην Ουκρανία. Το 2014-15 κατά τις μάχες στο Ντονμπάς, οι παραστρατιωτικές μονάδες των ναζιστών βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή και κυριολεκτικά κεραυνοβολήθηκαν κατά την αντεπίθεση των Ρωσόφωνων με αρκετές από αυτές να βρίσκονται εγκλωβισμένες σε θύλακες και να υπόκεινται σε βαριές απώλειες. Οι Ρώσοι δε φημίζονται να κράτησαν πολλούς αιχμαλώτους ζωντανούς από τέτοιες μονάδες εκτός από μερικούς που λέγεται ότι αντάλλαξαν με δικούς τους αιχμαλώτους αργότερα.

Εφόσον τα πράγματα εκτροχιαστούν στην Ουκρανία, οι Ρώσοι έχουν ακόμα περισσότερους λόγους να ισοπεδώσουν τους Ουκρανούς και δη, τους ναζιστές.