• Αρχική
  • Άρθρα
  • Λίβυος Στρατηγός Χαφτάρ προς Τουρκία: Τα αεροπλάνα που μεταφέρουν όπλα, θα καταρρίπτονται

Λίβυος Στρατηγός Χαφτάρ προς Τουρκία: Τα αεροπλάνα που μεταφέρουν όπλα, θα καταρρίπτονται

Πριν προχωρήσουμε στο άρθρο μας, θα αναφερθούμε επιγραμματικά στην κατάσταση που επικρατεί στην Λιβύη.

Η χώρα έχει κοπεί στα δύο. Ο αναγνωρισμένος ηγέτης της χώρας από την Διεθνή Κοινότητα Σεράτζ, είναι φιλότουρκος. Ο Στρατηγός Χαφτάρ που διαφωνεί με τον Ερντογάν και έχει την υποστήριξη Ρώσων μισθοφόρων, δεν είναι ο αναγνωρισμένος ηγέτης της Λιβύης.

Να σημειωθεί ότι: Η Τουρκία υπέγραψε Μνημόνιο κατανόησης με την αναγνωρισμένη κυβέρνησης της Λιβύης, το οποίο βλάπτει τα ελληνικά συμφέροντα, αφού οι Τούρκοι αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία στην Κρήτη, στην Ρόδο, στην Κάρπαθο και όχι μόνο.

Ξεκάθαρη δήλωση από τις δυνάμεις του αντι-Ερντογανικού Στρατηγού Χαφτάρ: Τα αεροπλάνα που μεταφέρουν όπλα, θα καταρρίπτονται.

Σχόλιο: Όπως είχε αποκαλύψει η ελληνική πλευρά, οι Τούρκοι μετέφεραν παράνομο οπλισμό στην Λιβύη με πλοία αλλά και με αεροπλάνα. Οι δυνάμεις του Χαφτάρ ξεκαθάρισαν ότι αυτό πλέον δεν είναι ανεκτό.

Οι εξελίξεις που έρχονται

Ο Χαφτάρ με την βοήθεια των Ρώσων μισθοφόρων είναι πολύ πιθανό να φτάσει μέχρι την Τρίπολη και να αναλάβει και επίσημα την διακυβέρνηση όλης της χώρας. Αν γίνει αυτό, το Μνημόνιο κατανόησης που πλήττει τα ελληνικά συμφέροντα, θα καταργηθεί.

Photo: unsplash