Ισραήλ: Άσκηση των ειδικών δυνάμεων στην Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρώτο θέμα στα μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ είναι η άσκηση κατάρτισης των ειδικών δυνάμεων της χώρας που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο και είχε διάρκεια μίας εβδομάδας. Η άσκηση ήταν η τρίτη σε κυπριακά εδάφη που έκαναν από κοινού οι δύο χώρες, οι οποίες συνεργάζονται σε στρατιωτικές ασκήσεις εδώ και δύο χρόνια.

Την άσκηση οδήγησε η ελίτ μονάδα αναγνώρισης Maglan εξετάζοντας διάφορα σενάρια, όπως την καταπολέμηση τρομοκρατικών οργανώσεων, ενώ συμμετείχαν στρατεύματα της Κυπριακής Εθνοφρουράς και ισραηλινά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Δηλώσεις του ισραηλινού στρατού κάνουν λόγο για εξομοίωση του πολέμου ενάντια σε τρομοκρατικές ομάδες σε αστικές και ορεινές περιοχές της Κύπρου. Εξάλλου, ο ισραηλινός στρατός έχει αναγνωρίσει ότι τα βουνά και τα δάση της Κύπρου έχουν πολλές ομοιότητες με εδάφη του νοτίου Λιβάνου, όπου βρίσκεται η Χεζμπολάχ.

Ισραηλινοί στρατιωτικοί ανέφεραν ότι «κατά την άσκηση οι στρατιώτες συμμετείχαν σε πολύπλοκες αποστολές και επέδειξαν επαγγελματισμό και ετοιμότητα, στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπάρχει ανάμεσα στους στρατούς των δύο χωρών τα τελευταία χρόνια»

(pontosnews)

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...