• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ηχηρή ελληνική απάντηση: Δεν το περίμεναν οι Τούρκοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Ηχηρή ελληνική απάντηση: Δεν το περίμεναν οι Τούρκοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιτέλους!

Την ώρα που η Τουρκία αμφισβητεί ευθέως την ελληνική ΑΟΖ αλλά και τα σύνορα μας με την Λιβύη, οι Ένοπλες Δυνάμεις, έχοντας πολιτική εντολή, αναλαμβάνουν «δράση», κάτι στο οποίο οι Τούρκοι δεν είναι συνηθισμένοι από την πλευρά της Ελλάδας.

Στην Βουλή κατατέθηκαν ήδη οι συμβάσεις για την παραχώρηση θαλάσσιων οικοπέδων σε Ιόνιο και Κρήτη και στην περιοχή νοτίως της Γαύδου, προκειμένου να αρχίσουν οι έρευνες για υδρογονάνθρακες.

Ως εκ τούτου, ο ελληνικός στρατός κάνει αισθητή την παρουσία του στο ακριτικό νησί.

Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης, στην Γαύδο, το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες δύναμη του στρατού, στο πλαίσιο άσκησης που πραγματοποίησε. Σύμφωνα μάλιστα με κατοίκους της Γαύδου, οι ασκήσεις διαρκούσαν όλο το 24ωρο.

Οι κάτοικοι, που αντιλήφθηκαν την παρουσία του στρατού έκαναν λόγο για ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας συνολικά της ελληνικής κοινωνίας και όχι μόνο των ακριτών.

Οι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων κινήθηκαν σε περιοχές κοντά στο ελικοδρόμιο  προς Αϊ Γιάννη, χωρίς να διαταράξουν τον τουρισμό και τις δραστηριότητες στο νησί.

Σημειώνεται πως η κυριαρχία της Γαύδου είχε αμφισβητηθεί όχι μόνο από την Τουρκία, αλλά παλαιότερα και από την Λιβύη του… «σύμμαχου» Καντάφι.

Η παρουσία του Στρατού έρχεται ουσιαστικά να εξασφαλίσει την ομαλή διαδικασία των ερευνών για υδρογονάνθρακες στις τέσσερις συνολικά θαλάσσιες περιοχές στο Ιόνιο και στην Κρήτη, ύστερα από την κατάθεση των σχετικών νομοσχεδίων για κύρωση στην Βουλή. 

Τα Ελληνικά Πετρέλαια, η αμερικανική ΕxxonMobil, η γαλλική Total και η ισπανική Repsol ετοιμάζονται να «πιάσουν δουλειά», η οποία ουσιαστικά θα αρχίσει να αποδίδει από τη στιγμή που θα δημοσιευθεί ο νόμος σε ΦΕΚ. Πρόκειται για μία διαδικασία η οποία, αν όλα «τρέξουν» κανονικά μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε 15 ημέρες. 

ΦΩΤΟ eurokinissi