• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η σύγχρονη Τουρκία, έχει ξεπεράσει στρατιωτικά την Ελλάδα; (Βίντεο)

Η σύγχρονη Τουρκία, έχει ξεπεράσει στρατιωτικά την Ελλάδα; (Βίντεο)

Οι Τούρκοι καθημερινά εκτοξεύουν απειλές και κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους,

ώστε να δημιουργήσουν τετελεσμένα στο Αιγαίο, στην Θράκη και στην Κύπρο. Παράλληλα, οι Τούρκοι προσπαθούν να ανεξαρτητοποιηθούν στρατιωτικά. Φτιάχνουν δικά τους Drone αλλά και άρματα μάχης.

Αυτή η εξέλιξη, είναι αυτονόητο ότι δεν είναι καλή για την Ελλάδα, αφού η Τουρκία πλέον έχει το «πάνω χέρι». Η χώρα μας δυστυχώς αντιμετωπίζει πολλά εσωτερικά προβλήματα, Οικονομικά αλλά και Κοινωνικά.

Επιπλέον, πολλές φωνές “φωνάζουν” το εξής:

Οι Τούρκοι στέλνουν στρατιώτες, ντυμένους μετανάστες. Βέβαια αυτές τις φωνές δεν τις ακούει κανένας δυστυχώς. Οι ίδιοι οι Τούρκοι έχουν πει ότι στέλνουν επίτηδες μετανάστες στην Ελλάδα, με σκοπό να αλλοιώσουν τον Ελληνικό πληθυσμό.

Όσο λοιπόν εμείς ασχολούμαστε με τα διάφορα προβλήματα που έχουμε, οι Τούρκοι κάνουν την «δουλειά τους». Οι Τουρκικές στρατιωτικές βιομηχανίες, σύντομα θα κατασκευάζουν τα πάντα. Η εξέλιξη αυτή, είναι επικίνδυνη για τα Εθνικά μας συμφέροντα.

Διαβάζουμε στο onalert:

Το 2007 δόθηκε η σύμβαση στην τουρκική εταιρεία Otokar για το σχεδιασμό και την παραγωγή τεσσάρων πρωτοτύπων. Το πρώτο πρωτότυπο αποκαλύφθηκε δημοσίως το 2011. Το 2016 αναφέρθηκε επισήμως ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για παραγωγή του νέου άρματος. Αναμένεται ότι το Altay θα τεθεί σε υπηρεσία στο εγγύς μέλλον. Η απαίτηση του τουρκικού στρατού αφορά τουλάχιστον 250 νέα άρματα μάχης.

Αυτό το άρμα μάχης είναι συμβατικού σχεδιασμού. Το Altay χρησιμοποιεί κάποιες τεχνολογίες του νοτιοκορεατικού K2 Black Panther, ωστόσο συνιστά διαφορετικό σχέδιο και όχι έκδοση που παράγεται με την άδεια της Νότιας Κορέας. Το Altay έχει επίσης κάποια σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του Leopard 2, το οποίο επίσης χρησιμοποιείται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Το Altay προγραμματίζεται να διαθέτει ένα πυροβόλο 120 mm/L55 της Rheinmetall. Παρόμοια πυροβόλα χρησιμοποιούνται στα γερμανικά άρματα Leopard 2A6 και 2A7, καθώς και στο νοτιοκορεατικό Black Panther. Περίπου 40 βλήματα μεταφέρονται για το κύριο πυροβόλο. Τα έτοιμα πυρομαχικά αποθηκεύονται στον πυργίσκο, εξοπλισμένα με πάνελ προστασίας, ενώ τα υπόλοιπα φυλάσσονται μέσα στο σκελετό.
Το άρμα είναι εφοδιασμένο με συζυγές πολυβόλο 7.62 mm, πολυβόλο 7.62 mm στην οροφή και τηλεχειριζόμενο πυργίσκο, ο οποίος είναι εξοπλισμένος με πολυβόλο των 12.7 mm.

Βλέπουμε λοιπόν, ότι η σύγχρονη Τουρκία βρίσκεται πολύ μπροστά στρατιωτικά, την στιγμή που η Ελλάδα αντιμετωπίζει πολλά Οικονομικά προβλήματα τα οποία επηρεάζουν άμεσα τις αποτρεπτικές της ικανότητες.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν αρκετές στρατιωτικές συγκρίσεις Ελλάδας-Τουρκίας, οι οποίες όμως δεν λαμβάνουν υπόψη την ψυχή των Ελλήνων.

Δείτε μια από αυτές (τις συγκρίσεις):

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.