Η εντυπωσιακή καραμπίνα DP-12 (βίντεο)

Δείτε προσεκτικά αυτό το όπλο, δε μοιάζει με τα συνηθισμένα! Μοιάζει να έρχεται κατευθείαν από το διάστημα… Πρόκειται για ένα επαναληπτικό λειόκαννο όπλο πρωτοποριακής σχεδίασης, αφού διαθέτει δύο κάννες, δύο θαλάμες και δύο αποθήκες 7 φυσιγγίων! Ονομάζεται DP-12 (Double BarrelPump Shotgun) και πωλείται πλέον στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Μοιάζει εξωτερικά με τα γνωστά Kel-TEC KSG και UTS-15 τα οποία αν και εντυπωσιακής σχεδίασης εξακολουθούν να έχουν προβλήματα στην αξιοπιστία. Πως λειτουργεί αυτό το όπλο: Δύο φυσίγγια τοποθετούνται στις δύο θαλάμες με κάθε χειροκίνητη όπλιση, η σκανδάλη τραβιέται έπειτα 2 φορές, η πρώτη φορά πυροδοτεί το φυσίγγιο στη δεξιά κάννη και η δεύτερη φορά το φυσίγγιο στην αριστερή κάννη.

Με κάθε επόμενη χειροκίνητη όπλιση, δύο φυσίγγια τοποθετούνται στις δύο θαλάμες και ο κύκλος συνεχίζεται. Είναι ένα πολύ γρήγορο επαναληπτικό λειόκαννο όπλο αφού ένας εξοικειωμένος σκοπευτής μπορεί να πραγματοποιήσει 16 βολές σε 8 δευτερόλεπτα!

Οι δύο κάννες διαθέτουν σπείρωμα για διάφορα τσοκ, ακόμα και για αυτά που χρησιμοποιούνται για επιχειρησιακούς σκοπούς, π.χ. για διάνοιξη θυρών, αλλά και για άλλα αξεσουάρ. Μπορεί να δεχθεί μια μεγάλη ποικιλία aftermarketαξεσουάρ και μπορεί να πυροβολήσει οποιοδήποτε τύπο 12 gauge φυσιγγίου. Είναι ένα όπλο εργονομικής σχεδίασης, με καλό ζύγισμα και ισορροπία που προσφέρει καλό χειρισμό και μικρό λάκτισμα

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.