• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η δράση αυτοκτονίας των τζιχαντιστών φοβίζει τον Έβρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η δράση αυτοκτονίας των τζιχαντιστών φοβίζει τον Έβρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία, το Ιράκ και την Αίγυπτο, οι φονταμενταλιστές μουσουλμάνοι αντάρτες έχουν χρησιμοποιήσει πολλάκις την τακτική των επιθέσεων αυτοκτονίας.

Μετατρέποντας ένα οποιοδήποτε όχημα σε πιο θωρακισμένο μέσω της κόλλησης χαλύβδινων πλακών σε αρκετές στρώσεις κάποιες φορές για την προστασία του οδηγού, το χρησιμοποιούν ως όχημα αυτοκτονίας. Το όχημα γεμίζεται με πάρα πολλά κιλά εκρηκτικών και οδηγείται από ένα μόνο οδηγό  τζιχαντιστή προς το σημείο που αποτελεί το στόχο ή το σημείο όπου υπάρχει συγκέντρωση δυνάμεων του εχθρού και όταν φτάσει κοντά ανατινάζεται.

Τα οχήματα αυτά καλούνται VBIED(Vehicle Bored Improvised Explosive Device) και έχουν επιφέρει όλα αυτά τα χρόνια χιλιάδες απώλειες στο Συριακό Στρατό και τον Ιρακινό ενώ και ο Αιγυπτιακός στρατός έχει αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα στη χερσόνησσο του Σινά κατά των τζιχαντιστών της περιοχής.

Δε θα μπορούσαμε να αποκλείσουμε ακόμα και μία τέτοια ενέργεια να πραγματοποιηθεί κατά του φράχτη του Έβρου στο Κάραγατς από τους λαθρομετανάστες εκεί σε συνεργασία με τον Τουρκικό στρατό για τη διάνοιξη τρύπας στο φράχτη. Τέτοια οχήματα αντιμετωπίζονται με ένα τρόπο μόνο. Πρέπει να εξοντωθούν πρίν φτάσουν στο σημείο-στόχο.