• Αρχική
  • Άρθρα
  • Γιατί ότι και να πράξει το ΝΑΤΟ δεν θα σώσει τα τεθωρακισμένα του από το Τ-14 Armata;

Γιατί ότι και να πράξει το ΝΑΤΟ δεν θα σώσει τα τεθωρακισμένα του από το Τ-14 Armata;

Το ίδιο ισχύει και για τα στελθ μαχητικά των ΗΠΑ!

Ο αμερικανικός στρατός στην Ευρώπη δοκιμάζει νέα παραλλαγή υψηλής τεχνολογίας για τα τεθωρακισμένα οχήματα του κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής άσκησης του ΝΑΤΟ στη Γερμανία.

Ειδικοί εμπειρογνώμονες ισχυρίζονται ότι η νέα παραλλαγή αποσκοπεί στο να καταστήσει τα αμερικανικά τεθωρακισμένα λιγότερο ορατά στα υπερσύγχρονα ραντάρ, τους υπέρυθρους και θερμικούς αισθητήρες και σκοπευτικά συστήματα που χρησιμοποιούνται στα ρωσικά τεθωρακισμένα και ειδικότερα στο νέο Τ-14 Armata.

Την περασμένη εβδομάδα, το 2ο Σύνταγμα Ιππικού του αμερικανικού στρατού, το οποίο σταθμεύει στο Vilsek της Γερμανίας, δοκίμασε την παραλλαγή Barracuda στα τεθωρακισμένα οχήματα Stryker.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, το νέο σύστημα παραλλαγής εμποδίζει την αναγνώριση του τεθωρακισμένου οχήματος από αισθητήρες ραντάρ και υπερύθρων, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο την επιβιωσιμότητά τους

Η παραλλαγή Barracuda, που σχεδιάστηκε από την Saab, δοκιμάζεται στην μεγάλης κλίμακας άσκηση της πολυεθνικής δύναμης του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της Saab, εάν οι τρέχουσες δοκιμές παραλλαγής τους κριθούν επιτυχημένες, οι μαζικές παραγγελίες και παραδόσεις θα μπορούσαν να γίνουν από τον Ιούνιο.

Το Barracuda Mobile Camouflage System (MCS) είναι ένα εξειδικευμένο κάλυμμα παραλλαγής πολλαπλών χρήσεων με βελτιστοποιημένα χρώματα, σχέδια και ιδιότητες για όλα τα περιβάλλοντα.

Αυξάνει την επιβιωσιμότητα των οχημάτων και του εξοπλισμού, παρέχοντας συνεχώς δυνατότητες κάλυψης στα  θερμικά, υπέρυθρα και ευρυζωνικά μήκη κύματος. Σε σύγκριση με τη συμβατική βαφή, το MCS είναι μη ανακλαστικό, θολώνει την σιλουέτα του όπλου και συγχέει με το περιβάλλον.

Ωστόσο, οι ειδικοί επιμένουν ότι καμία παραλλαγή, ανεξάρτητα από το πόσο προηγμένη είναι, δεν μπορεί να κάνει τανκ εντελώς αόρατο για τον εχθρό.

Ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, Βίκτορ Μπαρανέτς, δήλωσε ότι οι τρέχουσες δοκιμές της παραλλαγής Barracuda αφορούσαν περισσότερο την πολιτική και την προπαγάνδα.

Προσπαθούν να δείξουν ότι, εκτός από τα όπλα και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, έχουν και τέτοια συστήματα παραλλαγών. Το πολυδιαφημισμένο σύστημα παραλλαγής Barracuda είναι απλά αέρας κοπανιστός, όπως και οι ομιλίες ότι δήθεν τα ραντάρ μας δεν βλέπουν τα αεροπλάνα τους. Ανοησίες! Οι Αμερικανοί έχουν πρόσφατα εντείνει τις πτήσεις τους στα σύνορά μας και τα ραντάρ μας τα βλέπουν κανονικότατα, παρά όλα τη στελθ τεχνολογία των αεροπλάνων τους“, δήλωσε ο Μπαρανέτς.

Απλά θέλουν να μας δείξουν ότι αν καμουφλάρουν τα τεθωρακισμένα τους, εμείς, οι Ρώσοι, δεν θα τους δούμε. Κάντε μας τη χάρη!” πρόσθεσε ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογώμονας.

Το T-14 Armata της Ρωσίας διαθέτει ένα σύστημα εντοπισμού στόχων και μια μονάδα υπολογιστή, η οποία αυξάνει σημαντικά την αποτελεσματικότητά του στο πεδίο της μάχης και καταστρέφει τα εχθρικά τεθωρακισμένα με την πρώτη βολή“, δήλωσε ο Μπάρανετς.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.