• Αρχική
  • Άρθρα
  • Φιλότουρκοι αντάρτες προσπάθησαν να καταρρίψουν ρωσικό μαχητικό – Νεκροί Τούρκοι από ρωσικές επιδρομές (ΒΙΝΤΕΟ)

Φιλότουρκοι αντάρτες προσπάθησαν να καταρρίψουν ρωσικό μαχητικό – Νεκροί Τούρκοι από ρωσικές επιδρομές (ΒΙΝΤΕΟ)

Κλιμακώνεται η ένταση στη Β.Συρία.

Διάχυτες είναι οι πληροφορίες που θέλουν την Άγκυρα να έχει συγκεντρώσει και πάλι δυνάμεις, με σκοπό την εισβολή σε εδάφη της Συρίας.

Νωρίτερα σήμερα, όπως μεταδίδουν ξένα ΜΜΕ, συνεχίστηκαν οι σφοδρές μάχες ανάμεσα στον τουρκικό και συριακό στρατό.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για απώλειες εκατέρωθεν, δίχως ωστόσο να υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Ωστόσο ανησυχία προκαλεί η είδηση πως φιλότουρκοι αντάρτες στην Ιντλίμπ επιχείρησαν να καταρρίψουν ρωσικό μαχητικό Su-24!

Το εν λόγω μαχητικό στόχευε τις θέσεις των φιλότουρκων ισλαμιστών ανταρτών στα ανατολικά της επαρχίας Ιντλίμπ:

Ρωσικά αεροσκάφη Su-24 πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον εξτρεμιστών που υποστηρίζουν την Τουρκία, γεγονός που επέτρεψε σε συριακά στρατεύματα να αποκρούσουν επιτυχώς επιθέσεις που είχαν εξαπολυθεί, όπως ανακοίνωσε το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης για τη Συρία και αναμεταδίδει το Sputnik.

Αλλεπάλληλοι είναι οι βομβαρδισμοί από ρωσικά Su-24, πλήττοντας τους ισλαμιστές αντάρτες, με το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας να παραδέχεται ήδη την ύπαρξη 2 νεκρών και 5 τραυματιών.

Οι σημερινές και χθεσινές ρωσικές επιδρομές στην Ιντλίμπ θεωρούνται από τις σφοδρότερες των τελευταίων μηνών.

Στο μεταξύ μία νέα φάλαγγα με τουρκικό στρατιωτικό εξοπλισμό διέσχισε τα σύνορα με τη Συρία μέσω του σημείου ελέγχου Καφρ Λουσέιν, στη βόρεια Ιντλίμπ, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Al Hadath, την ώρα που η Τουρκία και η Ρωσία συζητούν το ενδεχόμενο κοινών περιπολιών, ως έναν τρόπο, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία για τον τερματισμό των εχθροπραξιών και την ανακοπή της εξόδου αμάχων από αυτή τη συριακή περιοχή, όπως δήλωσε σήμερα Τούρκος αξιωματούχος, μία ημέρα αφότου η Άγκυρα απείλησε με στρατιωτική δράση, για την απώθηση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με το Al Hadath, η τουρκική φάλαγγα αποτελείται από 80 μονάδες, περιλαμβανομένων αρμάτων μάχης, θωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και ειδικών φορτηγών.

Η φάλαγγα διέρχεται μέσω των βόρειων τμημάτων της επαρχίας Ιντλίμπ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε ακόμη, ότι οι τουρκικές δυνάμεις δημιούργησαν άλλες τρεις θέσεις παρατήρησης στη βόρεια Ιντλίμπ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 39. Ένα από αυτά τα τρία παρατηρητήρια βρίσκεται κοντά στον διεθνή αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Χαλέπι με τη Λαττάκεια.

Το Al Hadath προσθέτει πως 2.535 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού έφθασαν στη Συρία από την Τουρκία αυτόν τον μήνα, ενώ το τουρκικό σύνταγμα, που έχει σταλεί στη βόρεια Συρία αυτό τον μήνα, περιλαμβάνει 7.300 στρατιωτικούς.

Τούρκος αξιωματούχος, που μιλούσε υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε πως οι συνομιλίες με τη Ρωσία δεν ήταν «εντελώς χωρίς αποτέλεσμα». Οι συζητήσεις σημείωσαν πρόοδο, αλλά δεν κατέληξαν σε τελικό συμπέρασμα, είπε.

«Η Ρωσία διατήρησε τη θέση που είχε από την αρχή πως η Τουρκία πρέπει να αποσυρθεί από την Ιντλίμπ και να εκκενώσει τα παρατηρητήριά της. Η απόσυρση από την Ινλτίμπ ή η εκκένωση των παρατηρητηρίων δεν βρίσκονται στην ατζέντα», σημείωσε.

(φωτο:screenshot)