• Αρχική
  • Άρθρα
  • Εθνικός Στρατός Λιβύης: Η ειρήνη δεν μπορεί να επιτευχθεί με τουρκικές βάσεις και μισθοφόρους

Εθνικός Στρατός Λιβύης: Η ειρήνη δεν μπορεί να επιτευχθεί με τουρκικές βάσεις και μισθοφόρους

Τόνισε επίσης ότι η μεγαλοπρεπής στρατιωτική παρέλαση που παρακολούθησαν όλοι, ήταν με Λιβύους στρατιώτες, άνδρες και γυναίκες, συμμετείχαν , επίσης, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων, καθώς και μέλη της διοίκησης μια εκδήλωση που προσωπικά είχε την επιμέλεια του αρχηγού Χαλίφα Χαφτάρ.

Ο αλ Μισμάρι τόνισε ότι ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, Χαφτάρ, πιστεύει σε εθνικές σταθερές με τις οποίες οι πατριώτες δεν διαφωνούν.

«Δεν μπορούμε να επιτύχουμε ειρήνη και να σταματήσουμε τον πόλεμο και να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο, όταν στη γη μας υπάρχουν ξένες και τουρκικές βάσεις, Σύροι μισθοφόροι, πολιτοφυλακές τρομοκρατών. Δεν μπορεί να υπάρξει ένα ελεύθερο και κυρίαρχο κράτος όταν στην επικράτειά του βρίσκονται ξένοι μισθοφόροι και δυνάμεις που ζουν εις βάρος του λιβυκού λαού, ενώ έχουν στόχο να σκοτώσουν και να εκτοπίσουν τους Λιβύους».

Πρόσθεσε ότι ο Αρχηγός ανέφερε ότι η ειρήνη που εξαρτάται από την έξοδο των μισθοφόρων, την κατοχή και τη διάλυση των πολιτοφυλακών είναι σύμφωνες με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, είναι συνεπείς με την οικοδόμηση μιας πολιτικής στρατηγικής.

Ανέφερε, ακόμη ότι ο Χαλίφα Χαφτάρ επεσήμανε ότι «ο στρατός είναι έτοιμος να προστατεύσει τις εκλογές στις 24 Δεκεμβρίου. Είναι μια σαφής ένδειξη ότι ο στρατός θα προστατεύσει τις εκλογές και θα επιδιώξει τη δημοκρατική διαδικασία στην οποία συμμετέχουν όλοι οι Λίβυοι και δεν επιδιώκουν να στρατιωτικοποιηθούν και κάνουν πειρατεία το κράτος, όπως παρουσιάζονται από πολλά κακόβουλα κανάλια».

Βαλκανικό Περισκόπιο

Αναφέρθηκε, επίσης, στην ομαλή λειτουργία της εκλογικής διαδικασίας και στην προστασία των εκλογικών κέντρων από τις λιβυκές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με τις εντολές της υπηρεσιακής κυβέρνησης.