Επικίνδυνη απειλή Ερντογάν: «Η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τους S-400»

Δήλωση η οποία θέτει αυτομάτως την Ελλάδα στο κάδρο των απειλών του "σουλτάνου".

Του Άρη Δημόπουλου

Με το deal για τους ρωσικούς πυραύλους S-400 να ολοκληρώνεται, η Άγκυρα ήδη προχωρά ένα βήμα παραπέρα, εκτοξεύοντας προς όλες τις πλευρές απειλές σχετικά με τα νέα οπλικά συστήματα που λαμβάνει.

Ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ ταγίπ Ερντογάν, προανήγγειλε πως η χώρα του ίσως χρησιμοποιήσει χωρίς την άδεια κανενός τους ρωσικούς πυραύλους, δίχως ωστόσο να αναφέρει κάποιον από τους «τουρκικούς στόχους».

Το μυαλό πάντως των περισσοτέρων πηγαίνει αυτομάτως στον «θανάσιμο εχθρό» της Άγκυρας, Μπασάρ αλ Άσαντ, αλλά και το Βόρειο Ιράκ.

Πιο συγκεκριμένα ο «σουλτάνος» μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TGRT δήλωσε:

«Δεν αγοράσαμε τους πυραύλους με σκοπό αυτοί να τοποθετηθούν απλά στις αποθήκες μας. Θα χρησιμοποιηθούν κατάλληλα εάν είναι απαραίτητο.

Αλλιώς τι θα τα κάνουμε αυτά τα οπλικά συστήματα αν δεν τα έχουμε ανά πάσα στιγμή έτοιμα για χρήση;

Για να βασιζόμαστε και πάλι στο έλεος των Ηνωμένων Πολιτειών; Όταν τα ζητούσαμε εδώ και χρόνια, η απάντηση που μας δόθηκε είναι: Το Κογκρέσο των ΗΠΑ δεν to επιτρέπει»».

Θυμίζουμε πως αναφορικά με την ισχύουσα συμφωνία ανάμεσα σε Μόσχα και Άγκυρα, οι πρώτοι S-400 πύραυλοι πρόκειται να παραδοθούν στην γειτονική χώρα στα μέσα του 2019.

Ο ίδιος εξάλλου ο Ερντογάν, πριν από μερικές μέρες, ενέπλεξε την Ελλάδα στο «εξοπλιστικό του παιχνίδι» , διαμαρτυρόμενος επειδή η χώρα μας κατέχει τους επίσης ρωσικούς S-300, χρησιμοποιώντας τους κατά το δοκούν δίχως τις αντιδράσεις από τις ΗΠΑ.

«Τόσο η Ελλάδα όσο και η Συρία χρησιμοποιούν τους S-300! Γιατί οι ΗΠΑ δεν ενοχλούνται από αυτό και ενοχλούνται που θα πάρει η Τουρκία τους S400;».

Σε συνδυασμό με τις δηλώσεις των υψηλόβαθμων Τούρκων αξιωματούχων για τον ηγεμονικό ρόλο της Τουρκίας στο Αιγαίο, οι παραπάνω δηλώσεις από τον «παράφρονα Ερντογάν», μόνο ανεπηρέαστη δεν μπορούν να αφήσουν τη χώρα μας:

 

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu