• Αρχική
  • Άρθρα
  • Επίδειξη των Ιαπωνικών κύριων αρμάτων μάχης Type 10 (ΒΙΝΤΕΟ)

Επίδειξη των Ιαπωνικών κύριων αρμάτων μάχης Type 10 (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Ιάπωνες έχουν αναπτύξει ένα δικό τους σύγχρονο άρμα μάχης το οποίο εξοπλίζει τους τεθωρακισμένους σχηματισμούς των Ιαπωνικών Δυνάμεων Αυτοάμυνας και δημοσίευσαν νέο βίντεο, εντυπωσιακό θα λέγαμε, από την επιχειρησιακή εκπαίδευση των δυνάμεων που τα χρησιμοποιούν.

Τα άρματα Type 10 έχουν ως οπλισμό το κύριο πυροβόλο των 120χιλ/ 44 διαμετρημάτων με ένα ταχύτατο και πολύ αξιόπιστο σύστημα αυτόματης γέμισης, ένα συζυγές πολυβόλο Type 54των 7.62 χιλ και ένα βαρύ πολυβόλο των 12.7 χιλ το οποίο μπορεί να το χειριστεί το πλήρωμα χωρίς να εκτεθεί βγαίνοντας εκτός του πύργου του άρματος. Ο 8-κύλινδρος υδρόψυκτος ντιζελοκινητήρας του άρματος έχει ισχύ 1.200 ίππων και μπορεί να ωθήσει το άρμα στη μέγιστη ταχύτητα των 70 χλμ/ ώρα. Τέλος η θωράκιση του άρματος είναι σύνθετη κεραμική με προσθαφαιρούμενα μέρη, η οποία προστατεύει το άρμα από αντιαρματικά βλήματα, βλήματα HEAT και από ρουκέτες RPG.

Το καλύτερο χαρακτηριστικό των αρμάτων του τύπου είναι το ηλεκτρονικό σύστημα C4I δηλαδή, command, control, communications, computers & inteligence το οποίο δίνει στο όχημα τη δυνατότητα διασύνδεσης με το συνολικό δίκτυο των Δυνάμεων Αυτοάμυνας μεταδίδοντας εικόνα  προς άλλα μέσα αλλά και λαμβάνοντας εικόνα και πληροφορίες καθιστώντας το όχημα δικτυοκεντρικό και αυξάνοντας έτσι τις δυνατότητές του.

Δείτε το βίντεο από τις ασκήσεις: