Η εισαγωγή των κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων στο πεδίο της μάχης και η εξέλιξη των κεφαλών τους έφερε την ισχυρή αμφισβήτηση αρκετών στρατιωτικών θεωρητικών ως προς τη χρησιμότητά τους στο πεδίο της μάχης.
Οι Ισραηλινοί, κινούμενοι από την εμπειρία τους στις πολεμικές τους επιχειρήσεις και αντιλαμβανόμενοι ότι ο πόλεμος εντός αστικών περιοχών θα καταστεί πολύ επικίνδυνος για τα τεθωρακισμένα οχήματα, αποφάσισε να αναπτύξει ένα σύστημα για την προστασία των βαρέων τεθωρακισμένων οχημάτων του από αντιαρματικά βλήματα κάθε είδους.
Το σύστημα αποτελείται από ένα Radar ελέγχου πυρός της ELTA, το EL/M-2133 με 4 επίπεδες κεραίες το οποίο εντοπίζει τα επερχόμενα βλήματα από ικανή απόσταση, ο υπολογιστής σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα αναγνωρίζει το είδος του επερχόμενου βλήματος, υπολογίζει την καλύτερη γωνία και χρόνο προσβολής του( αν ο υπολογιστής διαπιστώσει ότι το βλήμα αστοχεί και δε θα χτυπήσει το άρμα, τότε δεν ενεργοποιεί αντίμετρα) και τελικά ενεργοποιεί τα αντίμετρα την κατάλληλη στιγμή. Τα αντίμετρα εκτοξεύονται από τους εκτοξευτές που βρίσκονται στα πλευρά του άρματος και αποτελούνται από πάρα πολλά μικρά βλήματα σχεδιασμένα ώστε να εκτοξευτούν σαν ένα μικρό τετράγωνο κατά συγκεκριμένου σημείου του επερχόμενου βλήματος και να επιτύχουν διάτρησή του και άρα καταστροφή του.
Η καλύτερη κριτική για ένα σύστημα προέρχεται από τις επιδόσεις του στο πεδίο της μάχης. Εκεί το Trophy απέδωσε τα αναμενόμενα και δικαίωσε τους σχεδιαστές και μηχανικούς καθώς κατάφερε να αντιμετωπίσει επιτυχώς βλήματα από RPG, αντιαρματικούς πυραύλους ΚΟRNET και KONKURS και έτσι προστατεύθηκαν επιτυχώς τα άρματα φορείς. Τα μόνα βλήματα που δε μπορεί να αναχαιτίσει το Trophy είναι τα βλήματα κινητικής ενέργειας που βάλουν αντίπαλα άρματα.
Το κόστος εγκατάστασης του συστήματος σε ένα άρμα Merkava IV αγγίζει τα 900.000$, και αξίζει κάθε δολάριό του.
ΦΩΤΟ wikimedia
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ένα δακτυλικό αποτύπωμα 2.000 ετών ίσως λύσει το μυστήριο του παλαιότερου ξύλινου σκάφους της Σκανδιναβίας
- ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στις Συχνότητες του FIR Αθηνών
- Burj Khlalifa: Καθαρίζοντας το ψηλότερο κτίριο του κόσμου στα 828 μέτρα – Δείτε βίντεο
- Συλλυπητήριο μήνυμα του Κ. Χατζηδάκη για τον θανάτο του Γ. Παπαδάκη
- Πάτρα: Τρία άτομα αναζητά η ΕΛ.ΑΣ για τον θάνατο του 31χρονου μετά από ξυλοδαρμό
- Τραμπ για Ροντρίγκες: “Θα πληρώσει υψηλότερο τίμημα από τον Μαδούρο αν δεν κάνει το σωστό”
- Παύλος Μαρινάκης: Ο Γιώργος Παπαδάκης αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους τηλεθεατές
- Χ. Δήμας: Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα στις συχνότητες – Δεν επηρέασε την ασφάλεια των πτήσεων
- Συλληπητήρια του Κ. Μητσοτάκη για τον θάνατο του δημοσιογράφου Γ. Παπαδάκη
- H Νέα Αριστερά για τον θάνατο του Γιώργου Παπαδάκη









