• Αρχική
  • Άρθρα
  • Εκτός ελέγχου η Άγκυρα! Ανακοίνωσε νέο πολεμικό μέτωπο (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκτός ελέγχου η Άγκυρα! Ανακοίνωσε νέο πολεμικό μέτωπο (ΒΙΝΤΕΟ)

Σηκώνει τα χέρια ψηλά ο πλανήτης...

Στρατιωτική βοήθεια στο Άζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε πως θα παρέχει η Τουρκία. Αυτό γιατί από τις 12 Ιουλίου, στα σύνορα μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, η κατάσταση είναι έκρυθμη μετά από προσβολή στρατιωτικού οχήματος των Αζέρων από τον αρμενικό Στρατό.

Αρχικά το Αζέρικο όχημα επιχείρησε να εισέλθει σε περιοχή ελεγχόμενη από τους Αρμένιους στην περιοχή Ταρβούνα με αποτέλεσμα το όχημα να βληθεί από τους Αρμένιους και να καταστραφεί με απώλειες στο πλήρωμα του οχήματος.

Μετά την ενέργεια αυτή των Αρμενίων, άνοιξε ο ασκός του Αιόλου καθώς το Αζέρικο πυροβολικό και λοιπά μέσα ξεκίνησαν βομβαρδισμό των Αρμένικων θέσεων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ μαζί με ταυτόχρονη στοχοποίηση από UAV όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο.

Αντίστοιχα, οι Αρμένιοι δημοσίευσαν δικά τους βίντεο από στοχοποιήσεις οχημάτων από ενώ αξιώνουν την κατάρριψη συνολικά 10 εχθρικών UAV και το Αρμένικο Υπουργείο Αμύνης δημοσίευσε βίντεο στο οποίο διακρίνεται, κατά τα φαινόμενα, ένα ισραηλινής κατασκευής UAV Hermes 900, να καταρρίπτεται.

Η Τουρκία πήρε σαφή θέση υπέρ των Αζέρων τους οποίους υποσχέθηκε να βοηθήσει με κάθε τρόπο και μέσο, ανακοινώνοντας το νέο μέτωπο πολέμου, στο οποίο ενδέχεται να συμμετέχει.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να «στέκεται με τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εναντίον της Αρμενίας, η οποία συνεχίζει την επιθετική της προσέγγιση» στέλνοντας «ότι βοήθεια κριθεί απαραίτητη».

Αυτό που έχει γίνει αντιληπτό μέχρι στιγμής είναι ότι οι Αρμένιοι έχουν επιτύχει μερικά καλά πλήγματα κατά των Αζέρων με αποτέλεσμα να υπάρχει απογοήτευση στις τάξεις του πληθυσμού ,η οποία εκφράστηκε με πορεία στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, το Μπακού, η οποία τελικά κατέληξε στο Αζέρικο κοινοβούλιο όπου και διαλύθηκε.

Όλα τα παραπάνω φαίνεται πως ωθούν την Τουρκία να προσπαθήσει να διαδραματίσει και εδώ έναν υποστηρικτικό ρόλο απέναντι στην Αρμενία, την οποία στηρίζει η Ρωσία. Εκ των πραγμάτων οι Τούρκοι θα προκαλέσουν νέα προβλήματα στους Ρώσους, αυτή την φορά, στην περιοχή του Καυκάσου, μετά από εκείνα στην Συρία και την Λιβύη υποστηρίζοντας τους Αζέρους, την στιγμή που οι του Κρεμλίνου επιδιώκουν αποκλιμάκωση της κατάστασης.

Δεν αποκλείεται, μετά την ανακοίνωση Ακάρ, η Τουρκία να αποστείλει και σε αυτή την περίπτωση συμβούλους και UAV της για να υποστηρίξει τον αζέρικο παράγοντα. Σε αυτή την περίπτωση, οι Αρμένιοι θα πρέπει να διαθέσουν περισσότερες δυνάμεις και το σημαντικότερο, η κατάσταση αντί να αποκλιμακωθεί, θα κλιμακωθεί περισσότερο αφού ο αρμενικός στρατός δεν πρόκειται να κάνει πίσω και δεν αποκλείεται να επιχειρήσει να κερδίσει έδαφος, άπαξ και γενικευτεί η σύρραξη.

Σε περίπτωση που εμπλακούν, όπως ανακοινώνουν, και στην Αρμενία, τότε οι Τούρκοι θα μετρούν κατά σειρά ήδη πολλά μέτωπα:

·         Βόρειο Ιράκ

·         Νοτιοανατολική Τουρκία

·         Βόρεια Συρία-Ιντλίμπ

·         Λιβύη

·         Αρμενία

και θα θέλουν να προσθέσουν σε αυτά και την Ελλάδα.

Η Ελληνική πλευρά οφείλει να είναι έτοιμη για κάθε σενάριο αλλά και να εκμεταλλευτεί την πολυμέτωπη κατάσταση που μπορεί να έχουν οι Τούρκοι εκείνη την περίοδο, προς όφελός της.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •