• Αρχική
  • Άρθρα
  • Απόσυρση της Σλοβακίας από την Τουρκική άσκηση ” Anadolu Ankasi 2021″

Απόσυρση της Σλοβακίας από την Τουρκική άσκηση ” Anadolu Ankasi 2021″

Οι Τούρκοι θα εκτελέσουν τη στρατιωτική άσκηση με ονομασία “Anadolu Aksasi 2021” και στα πλαίσια της άσκησης έχουν προσκαλέσει και άλλες χώρες με μία βασική ιδιαιτερότητα. Στην εν λόγω άσκηση θα υπάρξει συμμετοχή και του ψευτοκράτους και τυχόν συμμετοχή σε αυτή άλλων κρατών θα σήμαινε την έμμεση αναγνώρισή του.

Οι ΗΠΑ ενώ είχαν προσκληθεί και θα συμμετείχαν στην άσκηση, απέσυραν άμεσα τη συμμετοχή τους από αυτή όταν έγινε γνωστό ότι θα συμμετάσχει και το ψευτοκράτος. Η Σλοβακία θα απέστελλε στρατιωτικό κλιμάκιό της για να λάβει μέρος στην άσκηση με το ελληνικό ΥΠΕΞ και το κυπριακό ΥΠΕΞ να επιδίδουν διάβημα στη Σλοβακική Πρεσβεία για το γεγονός.

Οι Σλοβάκοι έκαναν αποδεκτό το αίτημα της ελληνικής και κυπριακής  πλευράς και ανακοίνωσαν στον Υπ.Εξ. κ. Δένδια ότι απέσυραν άμεσα τη συμμετοχή τους στην εν λόγω άσκηση τονίζοντας την αλληλεγγύη και την προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο  των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βέβαια αν αναφέρουμε εδώ ότι χρειαζόταν διάβημα για να μη συμμετάσχουν οι Σλοβάκοι στην εν λόγω άσκηση, δεν το αναρωτήθηκαν προηγουμένως; Παρ΄όλα αυτά, το ΥΠΕΞ ήταν σε επαγρύπνηση καθώς τέτοιες ανατολίτικες κινήσεις συνηθίζονται από τους κατ’ εξοχήν ανατολίτες στη νοοτροπία και χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση για την προστασία των δικαίων της Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα απέναντι στην Τουρκία.