Αναβάθμιση για τα γερμανικά Marder από τη Rheinmental (BINTEO)

Η Rheinmental σε επίσημη ανακοίνωσή της έκανε γνωστό ότι ανέλαβε το συμβόλαιο για την αναβάθμιση των Οχημάτων Μάχης Marder τα οποία υπηρετούν στο Γερμανικό Στρατό ( Bundeswehr).

Η Rheinmental είναι η κατασκευάστρια εταιρεία των οχημάτων Marder και αναλαμβάνει το συμβόλαιο αναβάθμισης των Marder της Bundeswehr  του οποίου το κόστος φτάνει τα 24 εκ. ευρώ. Το συγκεκριμένο συμβόλαιο ανήκει στη γενικότερη προσπάθεια της Bundeswehr να επεκτείνει την επιχειρησιακή ζωή των Marder ενώ όλο και περισσότερα Puma εντάσσονται σε υπηρεσία και θα αγγίξουν σύντομα τα 350 οχήματα.

Η αναβάθμιση που θα εκτελέσει η Rheinmental στα Marder περιλαμβάνει την εγκατάσταση του νέου συστήματος νυχτερινής επιτήρησης Spectus-II το οποίο επιτρέπει στον οδηγό του οχήματος να μπορεί να βλέπει ακόμα και στις χειρότερες καιρικές συνθήκες χάρη στο συνδυασμό μέσων που μέσων που χρησιμοποιούνται για να παραχθεί η τελική εικόνα. Επίσης, το σύστημα περιλαμβάνει και μία κάμερα που δίνει εικόνα στο πίσω μέρος του οχήματος έτσι ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή παρακολούθηση του οχήματος από όλες τις πλευρές ενδιαφέροντος για τον οδηγό. Τα συστήματα θα ξεκινήσουν να εγκαθίστανται στα οχήματα από το 2021 και το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2022.

Στην όλη διαδικασία θα εμπλακούν και υποκατασκευαστές- θυγατρικές της Rheinmental  οι οποίες είχαν εμπλακεί και σε ανάλογη αναβάθμιση των παλαιότερων Marder που επιχειρούσαν στο Αφγανιστάν με την έκδοση  Marder 1 A5A1. Η προσπάθεια επέκτασης του επιχειρησιακού βίου από την πλευρά της Rheinmental γίνεται για να επιχειρηθεί να κλειστούν συμβόλαια και για χρήστες τους οχήματος εκτός Γερμανίας όπως η Χιλή, η Ινδονησία και η Ιορδανία.