Αυτή τη φορά σημειώθηκαν απώλειες δύο Αρμενίων στρατιωτών μετά από σύγκρουση με Αζέρους στρατιώτες σε περιοχή που δεν κατονομάζεται όμως στην ανακοίνωση του Υπουργείου Αμύνης της Αρμενίας. Ωστόσο, πληροφορίες θέλουν να έχουν σημειωθεί πυρά κοντά στο χωριό Kut της επαρχίας του Kelbajar.
Μετά την ήττα των Αρμενίων στον 2ο πόλεμο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ οι Αζέροι έχουν επιχειρήσει να αμφισβητήσουν και τα επισήμως αναγνωρισμένα σύνορα της Αρμενίας ειδικά προς την περιοχή που γειτνιάζει με το θύλακα του Νακχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν. Ο θύλακας του Νακχιτσεβάν είναι μία περιοχή αποκομμένη από το υπόλοιπο Αζερμπαϊτζάν αφού η νότια Αρμενία κόβει την επαφή.
Παρά τη συμφωνία για χρησιμοποίηση δρόμου διαμέσου της νότιας Αρμενίας, από τους Αζέρους, με ρωσική επίβλεψη, οι Αζέροι προσπαθούν να βρουν τρόπο να κλέψουν εδάφη ή να προκαλέσουν κινήσεις που θα σημάνουν νέο πόλεμο με την Αρμενία. Οι Αζέροι δε μπορούν να επιτεθούν στην Αρμενία αφού το κράτος της Αρμενίας έχει ως εγγυήτρια δύναμη τη Ρωσία η οποία δεν επιθυμεί άλλες αλλαγές στην περιοχή ούτως ή άλλως και οι Αζέροι δε θα διακινδυνέψουν τη διατάραξη των σχέσεών τους με τη Ρωσία τη στιγμή που πλέον στο Αρτσάχ υπάρχουν σχεδόν 2.000 Ρώσοι κυανόκρανοι για τη διαφύλαξη της ειρήνης στην περιοχή.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το μήνυμα του Φάμελλου στον Τσίπρα υπέρ της συμπόρευσης
- Τοποθετήθηκε ο Πούτιν σε σχέση με το τι ισχύει για την συνάντησή του με τον Τραμπ
- Σοκ στη Βαλένθια: Σχεδόν έναν χρόνο μετά τις φονικές πλημμύρες βρέθηκε πτώμα θύματος θαμμένο στη λάσπη
- Ελ. Μελέτη σε Κομισιόν: «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι σύμβολο του ελληνικού πολιτισμού, όχι ντεκόρ δεξιώσεων»
- Δ. Μιχαηλίδου: Στηρίζουμε και αυξάνουμε τα επιδόματα, αλλά δίνουμε στις οικογένειες εργαλεία ελευθερίας
- ΑΑΔΕ: Ξεκινά από 14/11 το Μητρώο Αυτόματων Πωλητών – Το πρώτο βήμα για τη διασύνδεση με τα ταμειακά συστήματα
- Μαντέψτε ποιός θα πληρώσει πάλι την «νύφη»! Η αλήθεια πίσω από τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας
- Σε πενθήμερη απεργία προχωρούν οι ειδικευόμενοι γιατροί στην Αγγλία
- Ρωσικό drone με τον απόκοσμο ήχο του πάνω από το νυχτερινό Κίεβο, vid
- Οι… αγκαλιές Ζελένσκι και Μακρόν: «Να ασκούμε διαρκή πίεση στη Ρωσία», vid