• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρχισε η προανάκριση για το «Καλλιστώ» – Τα λόγια του κυβερνήτη του λίγες στιγμές πριν τη σύγκρουση (ΒΙΝΤΕΟ)

Άρχισε η προανάκριση για το «Καλλιστώ» – Τα λόγια του κυβερνήτη του λίγες στιγμές πριν τη σύγκρουση (ΒΙΝΤΕΟ)

Ώρα με την ώρα γεννιούνται ολοένα και περισσότερες απορίες σχετικά με το συμβάν.

Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα κατά το πρωτάκουστο συμβάν που έλαβε χώρα λίγο μετά τις 7 το πρωί σήμερα ανοικτά της Σαλαμίνας, όταν το εμπορικό πλοίο MAERSK LAUNCESTON εμβόλισε το ναρκοθηρευτικό πλοίο του Π.Ν. «Καλλιστώ».

Από τη σύγκρουση δύο άτομα, μέλη του πληρώματος του πολεμικού πλοίου, τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά, ενώ πολλοί ακόμη έπεσαν στη θάλασσα.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν στο «Καλλιστώ» έκαναν επιτακτική τη ρυμούλκησή του στο κοντινότερο λιμάνι, το οποίο ήταν της Σαλαμίνας.

Έτσι κι έγινε! Πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό πως ολοκληρώθηκε επιτυχώς η ρυμούλκηση του ναρκοθηρευτικού, παρά το ότι αρχικά υπήρχαν φόβοι ότι μπορεί και να βούλιαζε κατά μεσής του Σαρωνικού.

Άρχισε η προανάκριση

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως ο καπετάνιος του εμπορικού πλοίου δεν έχει συλληφθεί, ωστόσο πρόκειται από λεπτό σε λεπτό να καταθέσει για το πρωτοφανές περιστατικό.

Σημειώνεται πως ο απόπλους του πλοίου απαγορεύτηκε. Το MAERSK LAUNCESTON, ένα μεγάλο πλοίο μήκους 266 μέτρων και πλάτους 36 μέτρων, πορτογαλικής σημαίας είχε ως προορισμό το Τσανάκκαλε της Τουρκίας.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγάλη ταχύτητα (16 κόμβων) την οποία είχε αναπτύξει λίγα δευτερόλεπτα πριν τη σύγκρουση το τεράστιο εμπορικό πλοίο.

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που δεν κατέστη δυνατό να αποφευχθεί πλήρως η σύγκρουση, δίχως ωστόσο αυτό να σημαίνει πως δεν έγιναν ενέργειες αποφυγής έστω και την τελευταία στιγμή από τα πληρώματα των δύο πλοίων.

Χαρακτηριστικά μάλιστα είναι τα λόγια του κυβερνήτη του «Καλλιστώ», λίγες στιγμές πριν συμβεί το μοιραίο.

Ο ίδιος, σύμφωνα με πηγές από το ΠΝ, φέρεται δια ασυρμάτου να είπε στον Πολωνό καπετάνιο του εμπορικού πλοίου:

«Έρχεσαι κατά πάνω μου».

Το μόνο σίγουρο είναι πως τις αμέσως επόμενες ώρες θα υπάρξουν νέα στοιχεία και λεπτομέρειες για ένα σοκαριστικό ατύχημα το οποίο έδωσε «τροφή» για σχόλια στην τουρκική προπαγάνδα.