Απόσυρση συνολικά 5 Ticonderoga από το USN και προσθήκη επιπλέον 12 Hornet αποφάσισε το Κογκρέσο

Η ώρα της έγκρισης του προϋπολογισμού για τις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις από το Κογκρέσο πλησιάζει και οι τελευταίες προτάσεις του σώματος γίνονται πριν τη σημαντική αυτή ψήφιση με το Κογκρέσο να αποφασίσει τελικά για την τύχη σημαντικών ναυτικών οπλικών συστημάτων. Το Αμερικανικό Ναυτικό επιθυμούσε αρχικά να αποσύρει συνολικά 7 καταδρομικά κλάσης Ticonderoga από τα παλαιότερα εξ όσων […]

Η ώρα της έγκρισης του προϋπολογισμού για τις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις από το Κογκρέσο πλησιάζει και οι τελευταίες προτάσεις του σώματος γίνονται πριν τη σημαντική αυτή ψήφιση με το Κογκρέσο να αποφασίσει τελικά για την τύχη σημαντικών ναυτικών οπλικών συστημάτων.

Το Αμερικανικό Ναυτικό επιθυμούσε αρχικά να αποσύρει συνολικά 7 καταδρομικά κλάσης Ticonderoga από τα παλαιότερα εξ όσων βρίσκονται σε υπηρεσία καθώς πλέον αρκετά από αυτά έχουν εμφανίσει σοβαρά προβλήματα και τόσο η επιδιόρθωσή τους, όσο και η συντήρηση και διατήρησή τους σε υπηρεσία. Το λόγος κόστους/απόδοσης των εν λόγω πλοίων κρίθηκε ασύμφορος αλλά το Κογκρέσο θα διατηρήσει 2 Ticonderoga ακόμα σε υπηρεσία καθώς μόνο 5 εγκρίθηκε να αποσυρθούν από την ενεργό δράση. Τα πλοία που θα αποσυρθούν είναι τα: USS Port Royal (CG-73), USS Vella Gulf (CG-72), USS Hué City (CG-66) and USS Anzio (CG-68). USS San Jacinto (CG-56) ενώ τα δύο που θα συνεχίσουν εκ των αρχικών 7, την υπηρεσία τους είναι τα USS Lake Champlain (CG-57) και USS Monterey (CG-61).

Εκτός των ζητημάτων που αφορούν τα αποσυρόμενα καταδρομικά Ticonderoga,το Κογκρέσο ενέκρινε και την αγορά από το USN επιπλέον 12 μαχητικών αεροσκαφών τύπου F/A-18 Super Hornet (πιθανότατα της Block III έκδοσης αφού αυτή παράγεται από τη γραμμή παραγωγής της Boeing . Κατά τον προϋπολογισμό του 2021 προβλεπόταν η ολοκλήρωση της κατασκευής των F/A-18 αλλά το Ναυτικό επιθυμούσε τη συνέχιση αγορών μαχητικών του τύπου καθώς τα θεωρεί χρήσιμα. Σε περίπτωση που σταματήσει η παραγωγή των F/A-18, τότε τα χρήματα που έχουν διατεθεί προς αυτή την κατεύθυνση θα πάνε για τη χρηματοδότηση του νέου μαχητικού αεροσκάφους NGAD.

Ταυτόχρονα, το Κογκρέσο εγκρίνει την πρόταση του USN για αύξηση του προϋπολογισμού του κατά 25 δις δολάρια για να καλύψει ανάγκες που χρειάζεται  με το μέχρι τώρα προτεινόμενο ύψος χρηματοδότησης για τις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις σα σύνολο να ξεπερνά τα 750 δις δολάρια.

ΠΗΓΗ: USNI

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί