Η Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι στρατιώτες και ναύτες από τον βόρειο στρατιωτικό τομέα του Λένινγκρνατ που συνορεύει με τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ Νορβηγία, Φινλανδία, Πολωνία, Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία συμμετείχαν σε γυμνάσια για την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων.
Η κίνηση φαίνεται να διευρύνει τον γεωγραφικό χώρο που είχε προηγουμένως ανακοινωθεί για τα γυμνάσια ώστε να περιλάβει στρατιώτες από στρατιωτικούς τομείς που καλύπτουν σχεδόν όλη την έκταση των ευρωπαϊκών συνόρων της Ρωσίας, από τον Αρκτικό ωκεανό μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα.
«Το προσωπικό της μονάδας πυραύλων του Στρατιωτικού Τομέα του Λένινγκραντ εξασκείται σε αποστολές εκπαίδευσης μάχης», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωση σχετικά με τα γυμνάσια.
Αυτά περιελάμβαναν εξασφάλιση ειδικών πυρομαχικών εκπαίδευσης για το επιχειρησιακό-τακτικό σύστημα πυραύλων Iskander-M, εφοδιασμό οχημάτων εκτόξευσης με αυτά και προώθησή τους μυστικά στην καθορισμένη περιοχή θέσης για να ετοιμαστούν για εκτοξεύσεις πυραύλων, πρόσθεσε.
«Τα πληρώματα των πλοίων του πολεμικού ναυτικού που ενεπλάκησαν στην εκπαίδευση θα εφοδιάσουν ναυτικούς πυραύλους κρουζ με ειδικές ψεύτικες εκρηκτικές κεφαλές και θα εισέλθουν σε καθορισμένες περιοχές περιπολίας», ανέφερε το υπουργείο.
Βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δείχνει ένα κινητό σύστημα πυραύλων να κατευθύνεται σε έναν αγρό καθώς και μια ρουκέτα που φορτώνεται σε πολεμικό πλοίο.
Η Ρωσία δήλωσε χθες, Τρίτη, πως ξεκίνησε το δεύτερο στάδιο των γυμνασίων εξάσκησης στην ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων μαζί με Λευκορώσους στρατιώτες.
Ο στρατιωτικός τομέας του Λένινγκραντ εκτείνεται από τα σύνορα με τη Νορβηγία στον βορρά μέχρι τη Λευκορωσία και περιλαμβάνει τον Βόρειο Στόλο και τον θύλακα του Καλίνινγκραντ στη Βαλτική θάλασσα ανάμεσα στη Λιθουανία και την Πολωνία.
In the course of the second phase of the non-strategic nuclear forces drills, personnel of the Leningrad MD's missile formation train to receive special training warheads for the Iskander operational-tactical missile system, equip launchers with it, … pic.twitter.com/dL2EJ7fX5L
— Russia Truth (autonomous pro-Kremlin infowarrior) (@Russia_Truth) June 12, 2024
Απεμπε – απεμπε-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΟΑΣΘ-Θεσσαλονίκη: Αυστηροποιούνται τα πρόστιμα για όσους δεν έχουν εισιτήρια
- Βοηθάει στρατιωτικά η Ρωσία το Ιράν; Επίσημα το διαψεύδει, αλλά…
- Το Πακιστάν συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Αφγανιστάν έπειτα από προσωρινή παύση
- Τραμπ: Οι χώρες του NATO δεν έχουν κάνει “απολύτως τίποτα” για να βοηθήσουν με το Ιράν
- ΥΠΑΑΤ: 45 προσλήψεις για την αντιμετώπιση της ευλογιάς αιγοπροβάτων – Ποιες ειδικότητες ζητούνται
- Έκθεση διαπιστώνει ανησυχητική αύξηση του αριθμού των πυρηνικών όπλων
- 35χρονος επιτέθηκε σε αστυνομικό με τσεκούρι στους Αμπελόκηπους
- Κυρ. Μητσοτάκης για αύξηση κατώτατου μισθού: Τον είχαμε παραλάβει το 2019 στα 650 ευρώ
- «Διπλωματικός ελιγμός»; Τρία σημαντικά διακυβεύματα για τις ΗΠΑ με το βλέμμα στο Ιράν
- 53η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ – Η αγορά εργασίας συναντά τους πολίτες στο Ηράκλειο









