Απίστευτη καινοτομία – Αυτή η συσκευή στρατιωτικής τεχνολογίας «βλέπει» μέσα από… τοίχους!

Μπορεί η όραση μέσα από τοίχους να είναι ένα concept που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε ταινίες και παιχνίδια, αλλά όπως φαίνεται και η πραγματική τεχνολογία πλησιάζει σταδιακά αυτό το ορόσημο.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Ισραηλινή start-up εταιρία τεχνολογίας Camero-Tech ανακοίνωσε πως ανέπτυξε μια νέας γενιάς τεχνολογία, η οποία κάνοντας χρήση ενός προηγμένου AI αλγορίθμου επιτρέπει την όραση μέσα από τοίχους. Συγκεκριμένα, η εταιρία κατασκεύασε το Xaver 1000, ένα σύστημα ανίχνευσης που αναφέρει χαρακτηριστικά πως είναι «απαραίτητο» για το στρατό, την αστυνομία ή για ομάδες έρευνας και διάσωσης.

Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή, πρόκειται για μια πραγματικού χρόνου συσκευή 3D απεικόνισης που μπορεί να «αισθανθεί» μέσα από τοίχους, επιτρέποντας την ανίχνευση στατικών ή δυναμικών ζωντανών αντικειμένων μέσα από τοίχους ή άλλα εμπόδια.

Μάλιστα, τονίζεται πως το Xaver 1000 μπορεί να παρουσιάζει με άνευ προηγουμένου ανάλυση τα μέρη και τη στάση του σώματος, δείχνοντας αν όποιος/όποιοι βρίσκονται πίσω από τον τοίχο είναι καθιστοί, όρθιοι ή ξαπλωμένοι, καθώς και το ύψος τους και την απόστασή τους από τη συσκευή. Συγχρόνως, υπάρχει η δυνατότητα να ανιχνευθεί και αν στο χώρο υπάρχουν παιδιά ή ζώα.

Τέλος, η τεχνολογία της Camero-Tech μπορεί να παρέχει πληροφορίες και για τη γενικότερη διάταξη του χώρου, όπως οι διαστάσεις του και τα βασικά του δομικά στοιχεία, ενώ η εταιρία επισημαίνει πως ο χειρισμός της φορητής συσκευής είναι εξαιρετικά εύκολος, μέσα από ένα απλό UI στην ενσωματωμένη οθόνη αφής 10 ιντσών.

wifinews. photo pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί