Εξέπνευσε το ρωσικό τελεσίγραφο προς τους Ουκρανούς μαχητές για την άνευ όρων παράδοσή τους.
Οι όροι της Μόσχας είχαν ως επίκεντρο το αργοστάσιο μεταλλουργίας AZOVSTAL, καθώς εκεί μαίνονται οι μάχες των τελευταίων ημερών στην Μαριούπολη.
Όλες οι γύρω περιοχές, ακόμα και το κοντινό εργοστάσιο Ilyich έχουν εκκαθαριστεί από Ουκρανούς και ξένους μαχητές.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας είχε ξεκαθαρίσει τα εξής:
«Λαμβάνοντας υπόψη την καταστροφική κατάσταση που επικρατεί στο μεταλλουργικό εργοστάσιο Azovstal και καθοδηγούμενες από καθαρά ανθρωπιστικές αρχές, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνμάμεις προσφέρουν στους μαχητές των εθνικιστικών ταγμάτων και στους ξένους μισθοφόρους την ευκαιρία να σταματήσουν τις εχθροπραξίες από τις 06:00 (ώρα Μόσχας) και να καταθέσουν τα όπλα τους. Όλοι όσοι καταθέσουν τα όπλα θα έχουν την εγγύηση ότι δεν θα κινδυνεύσει η ζωή τους».
Ωστόσο οι πληροφορίες που έρχονται από το μέτωπο αναφέρουν πως δεν παρατηρήθηκε η παραμικρή κίνηση καλής θελήσεως από τους εγκλωβισμένους στο AZOVSTAL μαχητές.
Μάλιστα, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, υπάρχει ξεκάθαρη εντολή από το Κίεβο να μην παραδοθεί στους Ρώσους ούτε ένας:
«Όποιος τυχόν καταθέσει τα όπλα θα εκτελείται».
Απέρριψαν το τελείγραφο οι τοπικοί αξιωματούχοι
Την κατάσταση για τους εναπομείναντες Ουκρανούς ενόπλους έκαναν ακόμα χειρότερη οι αξιωματούχοι της Μαριούπολης που είναι πιστοί στο Κίεβο.
Οι ουκρανικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται την πόλη της Μαριούπολης παρά το τελεσίγραφο της Ρωσίας, δήλωσαν αξιωματούχοι της Μαριούπολης την Κυριακή.
Ένας σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης ανταποκρίθηκε στο αίτημα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας να παραδοθούν οι Ουκρανοί στρατιώτες που εξακολουθούν να αντιστέκονται σε τμήμα της πόλης, λέγοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να πολεμούν.
«Το βράδυ του Σαββάτου οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι θα παράσχουν έναν διάδρομο παράδοσης για τα εναπομείναντα στρατεύματα. Αλλά σήμερα οι Ουκρανοί μαχητές θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται την πόλη», δήλωσε ο Πέτρο Αντριουσένκο στο Telegram.
Την ίδια στιγμή και ενώ το ρωσικό τελεσίγραφο έληξε, η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, Ιρίνα Βερεστσούκ, σημείωσε πως οι ρωσικοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται στη Μαριούπολη.
Επίσης σε μία πληροφορία η οποία δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από τη Μόσχα, η ίδια αποκάλυψε ότι ο ρωσικός στρατός ετοιμάζονται να στείλουν “μεγάλους αριθμούς αλεξιπτωτιστών στην Μαριούπολη”.
Τα παραπάνω, μαζί με τον πρόσφατο βομβαρδισμό από Tu-22M, συντείνουν στο ότι οι Ρώσοι ενδεχομένως να θέλουν να ισοπεδώσουν αν όχι όλη μεγάλο μέρος της αχανούς βιομηχανικής ζώνης νότια της Μαριούπολης.
Η συνέχεια αναμένεται να είναι αρκετά ενδιαφέρουσα:
Ukrayna/Mariupol…
— CorrespondentTR (@TrCorrespondent) April 15, 2022
Rus Ordusu, uzun menzilli Tupolev Tu-22M Stratejik Bombardıman Uçakları ile Azovstal Fabrikasını vurdu.
Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı da bunu doğruladı.
Tupolev Tu-22M Stratejik Bombardıman Uçakları ilk kez kullanıldı. pic.twitter.com/GO3E1toMEZ
(ΦΩΤΟ:video screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νεκρός ο υπουργός Πληροφοριών του Ιράν, ανακοίνωσε το Ισραήλ
- Η Αυστρία μειώνει τον φόρο στη βενζίνη λόγω του πολέμου στο Ιράν
- «Κάψου, Βάαλ, κάψου» – Έγινε τυχαία αυτή η ανάρτηση;
- Π. Μαρινάκης: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε ενεργειακό πυλώνα – Κριτική στη στάση της αντιπολίτευσης
- Μ. Συρεγγέλα: Θωρακισμένη και κατοχυρωμένη η χώρα – Οι συμφωνίες είναι διακρατικές και «όλα είναι στο φως»
- Γερμανία: Απεργία στο αεροδρόμιο Βερολίνου – Βρανδεμβούργου – Δεν πραγματοποιείται καμία πτήση
- 30 χρονη γυναίκα έκανε τεστ DNA και ανακάλυψε ότι γεννήθηκε σε άλλη οικογένεια από λάθος στην εξωσωματική γονιμοποίηση
- Ν. Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ έχει μια στρατηγική: Να νικήσει τη ΝΔ και να υλοποιήσει το πρόγραμμά του»
- ΠΟΕΕΤ: Νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον επισιτισμό-εστίαση και στα αρτοποιεία
- Τραγωδία στη Ζάκυνθο: Πέθανε ο οδηγός του ΙΧ που συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο









