• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ανησυχία στην Δύση για τους νέους κινητήρες των Κινεζικών στελθ μαχητικών (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανησυχία στην Δύση για τους νέους κινητήρες των Κινεζικών στελθ μαχητικών (ΒΙΝΤΕΟ)

stelth

Η Κίνα έχει βάλει πρόσω ολοταχώς τις μηχανές όσον αφορά την ανάπτυξη του  στελθ μαχητικού της J-20 με το οποίο θα επιχειρήσει να κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια στους αιθέρες του Ειρηνικού ανοικτά των ακτών της Κίνας και η προσπάθειά τους φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, φαίνεται ότι οι Κινέζοι έχουν καταφέρει να αναπτύξουν δικό τους, εγχώρια κατασκευασμένο κινητήρα με δυνατότητα κατευθυνόμενης ώσης με τον οποίο σκοπεύουν να εξοπλίσουν τα μαχητικά J-20 τα οποία είναι ακόμα σε φάση ανάπτυξης.

Ο αρχικός κινητήρας με δυνατότητα κατευθυνόμενης ώσης είχε παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια των αεροπορικών επιδείξεων στο Zhuhai το 2018 όταν οι Κινέζοι παρουσίασαν ένα μαχητικό τους J-10Β εξοπλισμένου με τον κινητήρα WS-10B-3  ο οποίος έγινε φανερό ότι διαθέτει δυνατότητα κατευθυνόμενης ώσης.

Πιστεύεται ότι οι Κινέζοι προχώρησαν ταυτόχρονα στη δημιουργία ενός παρόμοιου μοντέλου του κινητήρα αυτού με σκοπό να εξοπλίσουν με αυτόν τα αεροσκάφη χαμηλής παρατηρησιμότητας J-20 τα οποία και ευελπιστούν να αποτελέσουν ανάλογα των αμερικανικών F-22 και των τελευταίων ρωσικών Flanker ως προς τις δυνατότητες ελιγμών.

Τα αρχικά J-20 της αρχικής γραμμής παραγωγής διέθεταν τους ρωσικούς κινητήρες AL-31FN αλλά φαίνεται ότι οι Κινέζοι κατάφεραν να εξελίξουν τους δικούς τους κινητήρες WS-10 στο σημείο που αυτοί να διαθέτουν την απαιτούμενη ισχύ και να έχουν και τη δυνατότητα κατευθυνόμενης ώσης.

Το νέο συγκρότημα ισχύος για τα μαχητικά αεροσκάφη J-20 έχει περί τις 33.000+ λίβρες ώσης ( 147kN) με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να μπορεί να πετάξει σε υψηλότερα ύψη και να έχει και αυτό τα πλεονεκτήματα της μεγαλύτερης κινητικής ενέργειας για τα βλήματα που θα εκτοξεύει, μεγαλύτερη εμβέλεια για τους αισθητήρες του κτλ.

Φυσικά, η τοποθέτηση νέου συγκροτήματος ισχύος σε ένα στελθ μαχητικό σημαίνει ότι πρέπει να ελεγχθούν ξανά τα στελθ χαρακτηριστικά του αεροσκάφους αφού ο κινητήρας δημιουργεί καταστάσεις στις οποίες αυξάνει το ίχνος του αεροσκάφους στο πεδίο συχνοτήτων Χ που είναι και το πεδίο που χρησιμοποιούν τα περισσότερα σύγχρονα ραντάρ. Για το λόγο αυτό έχουν παρατηρηθεί και αλλαγές από την αρχική έκδοση του αεροσκάφους το 2016 μέχρι τις σημερινές.

Οι Κινέζοι έχουν προχωρήσει στην έναρξη της κανονικής παραγωγής των J-20 και θα χρησιμοποιήσουν τα αρχικά 6 αεροσκάφη για περεταίρω δοκιμές και θα αλλάζουν αναλόγως ότι χρειάζεται στα νεοκατασκευασμένα.Οι δυτικές δυνάμεις παρακολουθούν από κοντά την πρόοδο των Κινέζων στον τομέα καθώς δεν επιθυμούν να δούν ανταγωνιστικά αεροσκάφη από την Κίνα αφού τότε θα αρχίσουν να ανησυχούν για την κυριαρχία τους στον Ειρηνικό.