• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ανάθεση συμβολαίου στην General Electric για την παραγωγή κινητήρων F-414 (BINTEO)

Ανάθεση συμβολαίου στην General Electric για την παραγωγή κινητήρων F-414 (BINTEO)

Η General Electric είναι η κατασκευάστρια εταιρεία των κινητήρων F-414-GE-400 οι οποίοι ωθούν ανά δύο, τα μαχητικά αεροσκάφη F/A-18 Super Hornet Block II & Block III (υπό κατασκευή) τα οποία επιχειρούν με τις πτέρυγες μάχης των αμερικανικών αεροπλανοφόρων.

Το Αμερικανικό Ναυτικό ανέθεσε στην εταιρεία συμβόλαιο ύψους 220 εκ. δολαρίων για την κατασκευή από αυτήν συνολικά 48 κινητήρων F-414-GE-400 μαζί με τα συνοδά συστήματά τους για τον εξοπλισμό των νέων F/A-18 Super Hornet τα οποία βρίσκονται υπό κατασκευή. Οι εργασίες κατασκευής των κινητήρων και λοιπών συστημάτων τους θα εκτελεστούν σε συνολικά 4 πολιτείες των Η.Π.Α. με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Αύγουστο του 2023.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, οι κινητήρες F-414-GE-400 έχουν αποδείξει την αξία τους αφού συνδυάζουν επιτυχώς την αξιοπιστία, την εύκολη χρήση και συντήρησή τους μαζί με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες για να παρέχουν τις καλύτερες επιδόσεις στα Super Hornet.

Εκτός των μαχητικών αεροσκαφών F/A-18 Super Hornet, ο κινητήρας F-414-GE-400 εξοπλίζει και τα Ε/Α-18 Growler, ενώ μία παραλλαγή του κινητήρα, ο F-414-INS6 έχει επιλεγεί από τους Ινδούς για να ωθεί το ελαφρύ αεροσκάφος Tejas Mk II το οποίο είναι σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται εγχώρια.