Μιλώντας στο TASS ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ, είπε πως η μείωση της δύναμης του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη θα ωφελούσε την ασφάλεια ολόκληρης της ηπείρου.
«Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι οι προτάσεις που απευθύναμε στην Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες τον Δεκέμβριο του 2021 περιελάμβαναν την επιτακτική ανάγκη νομικών, νομικά δεσμευτικών και μακροπρόθεσμων εγγυήσεων για τη μη επέκταση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας προς την Ανατολή, καθώς και απαιτήσεις για μη ανάπτυξη όπλων κρούσης κοντά στα ρωσικά σύνορα», δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός. «Υπήρχαν και άλλα στοιχεία εκεί. Απλώς λέω ότι η θέση μας σε αυτό το θέμα παραμένει αμετάβλητη. Σε κάθε περίπτωση, η μείωση της δύναμης του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη πιθανότατα θα ωφελούσε την ασφάλεια ολόκληρης της ηπείρου».
Ο Ριάμπκοφ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πιθανή απόσυρση έως και 10.000 στρατευμάτων από την Ανατολική Ευρώπη από το Πεντάγωνο, σημείωσε ότι «ο χρόνος θα δείξει σε τι θα συμφωνήσουν τελικά οι ΗΠΑ και η ΕΕ». «Η ομάδα των Βρυξελλών, η οποία αποτελείται από ηγέτες και λειτουργούς των υπερεθνικών δομών της ΕΕ, οι οποίοι καθορίζουν τον τόνο, είναι διαποτισμένη με μια ιδεολογία εχθρική προς τη Ρωσία. Και δεν είναι δική μου δουλειά να κατανοήσω τις αποχρώσεις των προσεγγίσεων ορισμένων συμμετεχόντων σε αυτές τις συζητήσεις», τόνισε ο υψηλόβαθμος διπλωμάτης.
photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης για τα Στενά του Ορμούζ
- Αντίστροφη μέτρηση για τη δράση «Παράγουμε στην Ελλάδα» – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις, ποιοι οι δικαιούχοι
- Και η Αυστρία θα απαγορεύσει τη χρήση των social media σε παιδιά κάτω των 14 ετών
- Απόκοσμο μυστήριο και…δεινόσαυροι στο πρώτο τρέιλερ του «The End of Oak Street», vid
- Μια διεθνής δύναμη θα δώσει την «λύση» στο πιο «καυτό» μέτωπο του πλανήτη;
- Ιράν: Εγκαταλείψτε τις ζώνες κοντά σε αμερικανικές δυνάμεις στη Μ. Ανατολή – Στόχος τα ξενοδοχεία με Αμερικανούς στρατιώτες
- Θύματα του Έπστιν κατέθεσαν αγωγή κατά της αμερικανικής κυβέρνησης του Τραμπ
- Ένοπλες Δυνάμεις: Προκαταβολική κάλυψη κάθε υγειονομικής δαπάνης άνω των 300 ευρώ
- Αυξήθηκε 22,2% ο όγκος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας τον περασμένο Δεκέμβριο
- Εκδόθηκε το ΦΕΚ για την στήριξη αγροτών και επιχειρήσεων Λέσβου λόγω αφθώδους πυρετού









