Ανάπτυξη μονάδας ηλεκτρονικού πολέμου από τους Ιάπωνες στα νησιά Σενκάκου

Τα νησιά Σενκάκου ανήκουν στην Ιαπωνία αλλά η Κίνα αμφισβητεί το καθεστώς αυτών των νησιών μαζί με την ΑΟΖ που αυτά δίνουν στην Ιαπωνική επικράτεια. Αρκετές φορές στο παρελθόν έχουν σημειωθεί επεισόδια πλησίον των νησιών αυτών, με τους Ιάπωνες να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν με διάφορους τρόπους τις κινεζικές απειλές. Η κατάσταση προσομοιάζει αυτή που βιώνει […]

Τα νησιά Σενκάκου ανήκουν στην Ιαπωνία αλλά η Κίνα αμφισβητεί το καθεστώς αυτών των νησιών μαζί με την ΑΟΖ που αυτά δίνουν στην Ιαπωνική επικράτεια. Αρκετές φορές στο παρελθόν έχουν σημειωθεί επεισόδια πλησίον των νησιών αυτών, με τους Ιάπωνες να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν με διάφορους τρόπους τις κινεζικές απειλές. Η κατάσταση προσομοιάζει αυτή που βιώνει η Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία για το Καστελόριζο.

Σχετικά πρόσφατα, οι Ιάπωνες ανακάλυψαν ότι οι Κινέζοι προσπαθούν να συλλέξουν πληροφορίες (SIGINT)για τα ιαπωνικά αεροσκάφη και πλοία που εδράζονται και επιχειρούν στα νησιά με μέσα ηλεκτρονικού πολέμου. Η προσπάθεια υποκλοπής και παρεμβολής των συστημάτων επικοινωνιών θορύβησε αρκετά τους Ιάπωνες αξιωματικούς οι οποίοι αποφάσισαν άμεσα προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης της απειλής.

Για να εξασφαλιστεί το αδιασάλευτο των επικοινωνιών των ιαπωνικών αεροναυτικών δυνάμεων στην περιοχή, οι Ιάπωνες θα αναπτύξουν άμεσα στα νησιά μονάδα ηλεκτρονικού πολέμου για να αντιμετωπίσουν αυτή την απειλή. Με τον τρόπο αυτό θα προστατέψουν τις επικοινωνίες των δυνάμεών τους.

Οι Ιάπωνες έχουν σκοπό να θωρακίσουν γενικά τις νοτιοδυτικές ακτές και τα νησιά τους πλησίον της Οκινάβα μέσω της εγκατάστασης σταθερών επίγειων μονάδων ραντάρ AESA, των ίδιων που χρησιμοποιούν τα αμερικανικά και ιαπωνικά αντιτορπιλικά. Η κίνηση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις σε αρκετές κοινότητες αφού τα ραντάρ θα ήταν πάρα πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές με αποτέλεσμα έντονη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από τη λειτουργία τους.

Λόγω των αντιδράσεων , η κίνηση αυτή αναβλήθηκε προς το παρών σε αρκετές περιοχές αλλά αναμένεται να ξαναγίνει προσπάθεια εγκατάστασης τέτοιων συστημάτων. Η Ιαπωνία προσπαθεί να θωρακίσει όσο καλύτερα μπορεί να νότια νησιά της που βρίσκονται εγγύτερα στις κινεζικές ακτές από τη στιγμή που η Κίνα αυξάνει με ταχύς ρυθμούς τους αριθμούς των μαχητικών αεροσκαφών και πλοίων που διαθέτει.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί