Ανακοίνωσαν την κατάληψη του Μπακχμούτ οι Ρώσοι – Λευκορωσικά στρατεύματα με το “Ζ” έξω από Πολωνία

Αγριεύει ξανά το κλίμα...

O αρχηγός της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν ανακοίνωσε την επίσημη κατάληψη του Μπάκχμουτ ενώ τα απομεινάρια των ουκρανικών δυνάμεων έχουν συγκεντρωθεί σε λίγα οικοδομικά τετράγωνα στον δυτικό τομέα της πόλης χωρίς να διαθέτουν κάποια ιδιαίτερη μαχητική ισχύ.

Μάλιστα ο Πριγκόζιν ύψωσε μία ρωσική σημαία με την επιγραφή «Καλή μνήμη στον Vladlen Tatarsky» έναν Ρώσο blogger ο οποίος σκοτώθηκε χθες από έκρηξη βόμβας σε καφετέρια στην Αγία Πετρούπολη.

Την ίδια ώρα, λευκορωσικές τεθωρακισμένες δυνάμεις αναπτύσσονται σε απόσταση 10 χλμ. από τα σύνορα με την Πολωνία φορώντας τα σήματα “Ζ” των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Περίπου 10.000 λευκορωσικά στρατεύματα προχώρησαν σε μία επίδειξη ισχύος, ενώ στην χώρα βρίσκονται περίπου 20.000 ρωσικό προσωπικό.

Όλα αυτά ενώ ο πρόεδρος της χώρας Α. Λουκασένκο ανακοίνωσε πριν δύο ημέρες ότι έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των βαλλιστικών πυρηνικών εγκαταστάσεων στην χώρα που θα υποδεχθούν τα ρωσικά τακτικά πυρηνικά όπλα.

Με δύναμη λιγότερη από 100.000 προσωπικό ο λευκορωσικός Στρατός έχει μία εφεδρεία 150.000 ετοιμοπόλεμων ανδρών και εθνοφυλακής 500.000 προσωπικού σε μία χώρα σχεδόν 10.000.000 κατοίκων.

https://twitter.com/i/status/1642452955973427202

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί