ΑΝΑΦΛΕΞΗ! ΥΠΑΜ Αρμενίας: «Τουρκικό F-16 κατέρριψε αρμένικο μαχητικό αεροσκάφος Su-25» – Διαψεύδουν οι Τούρκοι

Έρχεται και ρωσική εμπλοκή;

Αρμένικο μαχητικό τύπου SU-25 καταρρίφθηκε από τουρκικό μαχητικό F-16 με αποτέλεσμα ο πιλότος να χάσει τη ζωή του, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μας έρχονται από τον νότιο Καύκασο, η επίθεση διεξήχθη από τον εναέριο χώρο του Αζερμπαϊτζάν.

Aυτό σημαίνει πως, σύμφωνα πάντα με τις αρμένικες καταγγελίες, το τουρκικό F-16 σηκώθηκε από αζέρικο αεροδρόμιο!

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Σήμερα, ξεκινώντας από τις 10.30, F-16 τζετ της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Γκάνια στο Αζερμπαϊτζάν, για να προστατεύουν αζέρικα μαχητικά SU-25 και τουρκικής κατασκευής UAV βομβαρδιστικά Bayraktar, που είχαν σηκωθεί από το αζέρικο αεροδρόμιο της Νταλιάρ και έπλητταν αρμενικούς οικισμούς και αρμενικές μεραρχίες πεζικού που είναι αναπτυγμένες στις περιοχές Βαρντενίς, Μετς Μασρίκ και Σοτκ, στην περιοχή της Βαρντενίς της Αρμενίας.

Στην προαναφερθείσα περίοδο, η Πολεμική μας Αεροπορία (Αρμενική) παρείχε αεροπορική υποστήριξη στις μονάδες Άμυνας των Αρμενικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής τους, ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας κατέρριψε ένα αεριωθούμενο αεροσκάφος SU-25 της αρμενικής πολεμικής αεροπορίας στον αρμενικό εναέριο χώρο. Ο Αρμένιος πιλότος του SU-25 σκοτώθηκε».

.

Τουρκική διάψευση αλλά και αναπάντητα ερωτήματα

Από την πλευρά της η Άγκυρα διαψεύδει τους αρμένικους ισχυρισμούς περί κατάρριψης από τουρκικό F-16.

Το πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε πρώτο την είδηση για την τουρκική διάψευση και μένει πλέον να αποδειχθεί ποια από τις δύο πλευρές έχει δίκιο.

Με την πλευρά της Άγκυρας έχει συνταχθεί και το Αζερμπαϊτζάν που απορρίπτει πλήρως την είδηση περί κατάρριψης!

Οι εξελίξεις σε μία τόσο ευαίσθητη περιοχή μερικά μόνο χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα είναι ραγδαίες.

Πριν μερικές ώρες θυμίζουμε πως η Αρμενία είχε ήδη απειλήσει με ενεργοποίηση και χρησιμοποίηση των ρωσικών πυραύλων Ισκάντερ στην περίπτωση που οι Τούρκοι εμπλακούν με τα F-16 τους.

(φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί