«Το γερμανικό Patriot έφθασε», διαβεβαίωσε. «Θα είμαστε σε θέση να κάνουμε περισσότερα στους αιθέρες. Φυσικά, υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμη και η προστασία μας δεν είναι επ’ ουδενί εγγυημένη, αλλά αυτό είναι σε κάθε περίπτωση κέρδος για την Ουκρανία», επέμεινε.
Ο κ. Ζελένσκι δεν σταματά να ζητεί τους τελευταίους μήνες από τους συμμάχους στη Δύση περισσότερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας: έχει κάνει λόγο για 6 ως 25 επιπλέον συστοιχίες Patriot. Είναι ασαφές σε αυτό το στάδιο πόσα τέτοια συστήματα διαθέτουν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και εάν και κατά πόσον είναι όλα επιχειρησιακά.
Οι δηλώσεις του έγιναν εν μέσω πληροφοριών πως η Μόσχα συνεχίζει να ενισχύει τα ρωσικά στρατεύματα που επιχειρούν στη βορειοανατολική Ουκρανία και την αργή, αλλά μεθοδική προέλασή τους σε ανατολικές περιφέρειες.
Οι πληροφορίες περί ενίσχυσης των ρωσικών δυνάμεων αφορούν κυρίως το Χάρκοβο. Ανάμεσα στα στοιχεία που αναπτύχθηκαν, σύμφωνα με ουκρανικές στρατιωτικές πηγές, είναι δύναμη κρούσης των πεζοναυτών του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού και στοιχεία μεραρχίας τυφεκιοφόρων.
ΑΠΕΜΠΕ-ΑΠΕΜΠΕ-EPA-PAP photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αναφορές για πλήγματα με βρετανικούς πυραύλους σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Ρωσία, vid
- Τέλεση της Θείας Λειτουργίας στη Μητρόπολη Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
- Ζαχάροβα: Οι λαοί της Ευρώπης κουράστηκαν να δίνουν τα λεφτά τους στον Ζελένσκι, vid
- Τραγωδία στο Νησέλλι Ημαθίας: Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες σε τροχαίο
- Ληστές για κλάματα: Πήραν το ΑΤΜ… όμηρο, vid
- Το χριστουγεννιάτικο μετρό στη Μόσχα είναι το κάτι άλλο, vid
- KKE για αγρότες: «Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση… είναι βέβαιο ότι θα φάει τα μούτρα της»
- Ποιός ευχήθηκε «Καλά Χριστούγεννα» βάζοντας τον… Αλλάχ μέσα;
- Μόσχα: Υπάρχει «αργή αλλά σταθερή πρόοδος» στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ
- Δήμος Αθηναίων: Χριστουγεννιάτικο γεύμα αγάπης για 1.300 άστεγους και οικονομικά ευάλωτους παρουσία Χ. Δούκα
Κύρια Θέματα









