Οι Ρώσοι επιβεβαίωσαν σήμερα το πρωί την -επικρατέστερη μέχρι σήμερα- εκδοχή περί εμπλοκής αμερικανικών πυραύλων στην κατάρριψη του ρωσικού μεταγωγικού Il-76.
Μόλις χθες ο ίδιος ο Πούτιν είχε πει δημόσια πως Patriot φαίνεται να έχουν χτυπήσει το Il-76 προκαλώντας τον θάνατο δεκάδων Ουκρανών και Ρώσων.
Σήμερα, η Ρωσική Επιτροπή Έρευνας ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα πως αμερικανικοί Patriot ευθύνονται για την τραγωδία της περασμένης εβδομάδας στην ρωσική επαρχία Belgorod.
«Αυτός ο τύπος συστήματος αεράμυνας αναπτύχθηκε από κοινού από τις εταιρείες Raytheon και Hughes και κατασκευάστηκε από τη Raytheon. Κατά την εξέταση αντικειμένων, βρέθηκαν πολλές επιγραφές στα αγγλικά στα κατασχεθέντα θραύσματα από τον τόπο του συμβάντος. Συνολικά βρέθηκαν 116 τέτοια θραύσματα».
Μάλιστα δημοσίευσαν και βίντεο με στοιχεία:
‼️🇺🇦⚔️🇷🇺 The #Russian Investigative Committee officially announced that an Il-76 in the #Belgorod region was shot down by a MIM-104A missile from the #American Patriot complex #UkraineRussiaWar#Ukraine #Russia pic.twitter.com/rbNvtLs4pe
— World Commander👑 (@Worldcommander1) February 1, 2024
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, σχολίασε τα εξής:
Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας: «Το Il-76 στην περιοχή Belgorod καταρρίφθηκε από πύραυλο MIM-104A από το αμερικανικό σύστημα Patriot» Οι πολίτες των ΗΠΑ πρέπει να γνωρίζουν πού πηγαίνουν τα χρήματά τους. Ο Μπάιντεν και η ομάδα του έκαναν τους Αμερικανούς συνένοχους σε μια αιματηρή τραγωδία.
απεμπε-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παλεύουν οι διεθνιστές με την «Ατζέντα 2030»: «5 χρόνια δεν είναι πολύς χρόνος» – Video
- Ο «Δράκος» στηρίζει την «Αρκούδα» και περιμένει…
- Επιστήμονες ανακάλυψαν νέο δεινόσαυρο στην Αργεντινή με κόκκαλο κροκοδείλου στο στόμα – “Πέθανε τρώγοντας”
- Η ερώτηση που έγινε στον Τραμπ για τα ρωσικά μαχητικά και η απάντηση που έδωσε
- Τρία πράγματα που πρέπει να προσέξει η Ελλάδα από όσα συνέβησαν την Τρίτη στην Νέα Υόρκη
- Θεσσαλονίκη: Προσωρινή αναστολή τεσσάρων σταθμών του μετρό την Τετάρτη
- Χρυσή Μπάλα: Απαστράπτουσα η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό με βασιλική λάμψη στα βραβεία, vid
- Υπό αυτή την προϋπόθεση θα αναγνωρίσει η Ιταλία κράτος Παλαιστίνης
- Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για “ποτά μπόμπες” – Δρούσε με «βιτρίνα» 97 εταιρείες, vid
- Γάζα: Ο Ερντογάν ζητά κατάπαυση του πυρός
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΜΕΤΡΟ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΑΠΑΤΗ

ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΟΡΜΟΣ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΔΥΠΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
