Το ρωσικό stealth υποβρύχιο που τρέμει η Δύση, vid

Γνωρίζουν τι μπορεί να προκαλέσει...

Ο βρετανικός τύπος, με αφορμή τις ρωσικές ασκήσεις στην Κούβα, ασχολήθηκε με τα ρωσικά υποβρύχια που είναι ικανά να ισοπεδώσουν ολόκληρες χώρες με τους πυραύλους τους!


Το βλέμμα των Βρετανών συγκέντρωσε το K-564 Arkhangelsk, ένα πυρηνικό υποβρύχιο πυραύλων κρουζ κλάσης Yasen-M που πρόσφατα υποβλήθηκε σε θαλάσσιες δοκιμές και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Δεκέμβριο.

Πρόκειται για το νεότερο -σύμφωνα με όσα έχουν κάνει γνωστά οι Ρώσοι- ρωσικό υποβρύχιο.


Η Βρετανική «Express» φοβάται ότι αυτό το υποβρύχιο «θα μπορούσε να είναι μη ανιχνεύσιμο από τους δυτικούς αντιπάλους» και «θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρή απειλή για στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ, ναυτικές νηοπομπές και χερσαίες κρίσιμες υποδομές κατά τη διάρκεια μιας κρίσης», μένει να δούμε τι είναι πραγματικά ικανό το Αρχάγγελσκ.

Εδώ είναι τι έχει γίνει γνωστό επί του παρόντος για το συγκεκριμένο υποβρύχιο:

  • Μπορεί να βουτήξει έως και σε 600 μέτρα βάθος και έχει μέγιστη ταχύτητα 16 κόμβων στην επιφάνεια και 31 κόμβων σε μεγάλα βάθη
  • Το υποβρύχιο μπορεί να φέρει πλήρωμα 64 ατόμων και αντέχει περίπου 100 ημέρες
  • Διαθέτει κάθετα σιλό εκτόξευσης για αντιπλοϊκούς πυραύλους κρουζ Oniks, πυραύλους κρουζ Kalibr και υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ Zircon. Και οι πύραυλοι Kalibr και οι Zircon μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές

απεμπε-EPA-AP pool photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί