«Τα AWACS μας μπορούν να εντοπίζουν αεροσκάφη από εκατοντάδες χιλιόμετρα, μια κρίσιμη ικανότητα για την αποτροπή και την άμυνα του ΝΑΤΟ», υπογράμμισε η εκπρόσωπος της Συμμαχίας, Οάνα Λουνγκέσκου, σε μια ανακοίνωση.
Τα αεροσκάφη, υποστηριζόμενα από αεροπλάνα ανεφοδιασμού, θα έχουν την έδρα τους στο Οτοπένι, κοντά στο Βουκουρέστι, στη Ρουμανία, και θα πραγματοποιούν επιχειρήσεις αεροπορικής επιτήρησης «αποκλειστικά πάνω από έδαφος της Συμμαχίας», επέμεινε. Η αποστολή προβλέπεται να διαρκέσει «αρκετές εβδομάδες», είπε.
Η πρώτη πτήση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 17 Ιανουαρίου. Το αεροσκάφος ανήκει στον στόλο 14 αεροσκαφών AWACS του ΝΑΤΟ με έδρα το Γκαϊλενκίρχεν, στη Γερμανία, και 180 στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ θα σταλούν στο Οτοπένι για τη συντήρηση και την προστασία του αεροπλάνου.
Το ΝΑΤΟ ενίσχυσε την άμυνα των χωρών της ανατολικής πτέρυγάς του με μονάδες εξοπλισμένες με βαρύ οπλισμό που υποστηρίζονται από άρματα μάχης, επιπλέον αεροσκάφη επιτήρησης και ανεφοδιασμού απαντώντας στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
(ΑΠΕΜΠΕ – pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρόδος: Στο νοσοκομείο 15χρονος μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Δικογραφία σε βάρος του καταστηματάρχη
- Αναλυτικά όλα τα μέτρα για τα καύσιμα – Πότε θα ισχύσουν, ποιοί θα είναι οι δικαιούχοι
- ΠΑΣΟΚ για νέα μέτρα: Η ειδική στήριξη για τη βενζίνη η οποία ανακοινώθηκε, δεν επαρκεί
- Ο Τραμπ τώρα δηλώνει ότι οι ΗΠΑ έχουν «σημαντικά σημεία συμφωνίας» σε συνομιλίες με το Ιράν
- Πράκτορες της ICE ξεκινούν να αναπτύσσονται σε αμερικανικά αεροδρόμια
- Φορτώνουν με νέο σκάνδαλο τον δεξιό Όρμπαν λίγο πριν τις εκλογές: «Σοβαρή επίθεση εναντίον της Ουγγαρίας»
- Πρόσκληση στον Λευκορώσο πρόεδρο Λουκασένκο για συνάντηση στον Λευκό Οίκο μελετά ο Τραμπ
- Οι Ιρανοί διαψεύδουν τον Τραμπ: Δεν έχουμε καμία επικοινωνία με τις ΗΠΑ
- Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: «Θέλω δικαιοσύνη για το παιδί μου» δήλωσε ο πατέρας του θύματος
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Μετρό και Τραμ στις 24-25 Μαρτίου λόγω των παρελάσεων









