Τελικά…«ΔΕΝ νικάμε αδέρφια»! NYT: «Οι Ουκρανοί ΧΑΝΟΥΝ τον πόλεμο»

Επιτέλους παραδέχονται έστω κάποια αυτονόητα πράγματα τα δυτικά μέσα.

Το περιβόητο σύνθημα «νικάμε αδέρφια Ουκρανοί», που είχε αναπτυχθεί μέχρι πριν λίγο καιρό στη Δύση, φαίνεται πως απορρίπτεται εντελώς ακόμα και από τα πλέον διεθνιστικά ΜΜΕ του ΨΕΜΑΤΟΣ.

Η Ουκρανία χάνει στη στρατιωτική σύγκρουση λόγω των πλεονεκτημάτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην οικονομία, την τεχνολογία και τον πληθυσμό, έγραψε στους New York Times ο αρθρογράφος Christopher Caldwell.

Το πρόβλημα είναι ότι η Ουκρανία χάνει τον πόλεμο. Όπως μπορούμε να κρίνουμε, αυτό δεν οφείλεται στο γεγονός ότι οι στρατιώτες πολεμούν άσχημα ή οι άνθρωποι έχουν παραιτηθεί, αλλά επειδή ο πόλεμος έχει μετατραπεί σε μια μάχη φθοράς στο στυλ του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου», έγραψε ο Caldwell.

Όπως διευκρίνισε ο Αμερικανός συντάκτης, η Ρωσία είναι πολλαπλάσια από την Ουκρανία από πλευράς πληθυσμού, ενώ διαθέτει επίσης «άθικτη οικονομία» και «ανώτερη στρατιωτική τεχνολογία».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους NYT, η απόφαση της κυβέρνησης Τζο Μπάιντεν να προμηθεύσει το Κίεβο με τανκς σημαίνει κλιμάκωση της σύγκρουσης, στην οποία «για τη Ρωσία η υποχώρηση δεν αποτελεί επιλογή, από ό,τι κατάλαβαν οι Αμερικανοί πολιτικοί».

(φωτο:freepik)

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί