«ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ»! Το μεγαλύτερο πυρηνικό υποβρύχιο των ΗΠΑ, κατευθύνεται προς ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, vid

Τι μεταδίδεται...

Πολλαπλά δημοσιεύματα αναφέρουν πως το μεγαλύτερο πυρηνικό υποβρύχιο των ΗΠΑ, το USS Rhode Island, έφυγε από το λιμάνι του Γιβραλτάρ στην νότια ακτή της Ισπανίας την περασμένη εβδομάδα και εθεάθη για τελευταία φορά να εισέρχεται στην Μεσόγειο. Η βρετανική εφημερίδα  Daily Express  ανέφερε ότι το πυρηνικό υποβρύχιο «κατευθύνεται προς την Μαύρη Θάλασσα»!!!!!!!

Η ιταλική εφημερίδα  la Repubblica  ανέφερε ότι το USS Rhode Island, το οποίο  έφτασε στο Γιβραλτάρ την 1η Νοεμβρίου , εισήλθε στη Μεσόγειο Θάλασσα την Παρασκευή. Το υποβρύχιο βαλλιστικών πυραύλων κλάσης Οχάιο μπορεί να μεταφέρει 24 πυραύλους Trident II ικανούς να πλήξουν στόχους 18 χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. 

«Το Ρόουντ Άιλαντ αναδύεται στο Γιβραλτάρ, οπλισμένο με διηπειρωτικούς πυραύλους και εκατοντάδες πυρηνικές κεφαλές. Σε μια αποστολή να δώσει μια προειδοποίηση στο Κρεμλίνο», έγραψε η La Repubblica. 

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πλοίαρχος John Craddock, διοικητής της Task Force 69 του Ναυτικού των ΗΠΑ, είπε:

«Η επίσκεψη στο λιμάνι του Ρόουντ Άιλαντ στο Γιβραλτάρ ενισχύει την σιδερένια δέσμευσή μας προς τους συμμάχους και τους εταίρους μας στην περιοχή.

«Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο μοιράζονται μια ισχυρή ιστορία συνεργασίας, μέσω ασκήσεων, επιχειρήσεων και κοινών δραστηριοτήτων.

«Η πολυπλοκότητα, η φονικότητα και η τακτική τεχνογνωσία του Ρόουντ Άιλαντ αντιπροσωπεύουν την αποτελεσματικότητα και την δύναμη της υποβρύχιας δύναμης».

Η άφιξη του USS Rhode Island στη Μεσόγειο Θάλασσα έρχεται αφότου το ρωσικό υποβρύχιο Generalissimus Suvorov εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο Bulava από την Λευκή Θάλασσα ως μέρος εκπαιδευτικής αποστολής στην αντιπαράθεση που έχει στηθεί μεταξύ των δύο πλευρών.

Τα υποβρύχια της κατηγορίας του Οχάιο μπορούν να περιπολούν συνεχώς ως ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο για τη δύναμη πυρηνικής αποτροπής του ΝΑΤΟ και θα μπορούσαν να κατευθυνθούν σε στρατηγική θέση κοντά στην Μαύρη Θάλασσα, σχολιάζουν μέσα ενημέρωσης.

Το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «USS Rhode Island» είναι ικανό να μεταφέρει 24 βαλλιστικούς πυραύλους «Trident II», με μέγιστο βεληνεκές 18.000 χιλιόμετρα και ταχύτητα 29.000 χιλιόμετρα την ώρα!

freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί