Οι ρουμανικές αρχές ξεκίνησαν σήμερα έρευνες για να εντοπίσουν πιθανά θραύσματα από μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) σε νοτιοανατολική περιοχή στα σύνορα με την Ουκρανία, ύστερα από νέους ρωσικούς βομβαρδισμούς με στόχο τη γειτονική χώρα.
«Το υπουργείο Άμυνας έδωσε εντολή για έρευνες στην περιοχή Πλαούρου προκειμένου να εντοπιστούν πιθανά αντικείμενα που κατέπεσαν στο εθνικό έδαφος», σύμφωνα με ανακοίνωση.
Αντιμέτωπο με αυτή τη «νέα σειρά επιθέσεων με drones που εξαπολύθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις», το Βουκουρέστι «ενίσχυσε τα μέτρα ελέγχου και παρακολούθησης του εθνικού εναέριου χώρου».
Δύο αεροσκάφη F-16 των ρουμανικών ενόπλων δυνάμεων απογειώθηκαν μέσα στη νύχτα πριν επιστρέψουν στη βάση τους τα ξημερώματα, διευκρίνισε το υπουργείο, μια διαδικασία που έχει ακολουθηθεί και στο παρελθόν.
Άνθρωποι σε 17 πόλεις και χωριά της νοτιοανατολικής επαρχίας Tulcea της Ρουμανίας έλαβαν ειδοποιήσεις στα κινητά τους τηλέφωνα νωρίς την Τετάρτη αφού παρατηρήθηκαν «αρκετά αντικείμενα» να «πλησιάζουν στη βόρεια περιοχή» της κομητείας, σύμφωνα με δήλωση της Επιθεώρησης Έκτακτης Ανάγκης.
Στο χωριό Πλαούρου, που βρίσκεται απέναντι από το ουκρανικό λιμάνι Ιζμαήλ στην άλλη πλευρά του Δούναβη, οι κάτοικοι ανέφεραν ότι υπήρξε αντίκτυπος στο ρουμανικό έδαφος.
A Russian drone struck Romania, a NATO country.
— War Intel (@warintel4u) July 24, 2024
A Shahed drone from Russia struck the town of Plauru, Romania, approximately 45 minutes ago.
It likely missed its intended target in Ismail, Ukraine. pic.twitter.com/KMLZLErhzk
According to Ukrainian monitoring channels, Russia just bombed Romania with a Shahed drone.
— Kvist.P 🇩🇰🇺🇦 (@kvistp) July 24, 2024
Again.
A NATO country.
I would like to be the first to condemn it with weakness, like we usually do. pic.twitter.com/hoR5yEdasB
«Δύο drones πέταξαν πάνω από το σπίτι, Τα είδα όταν εξερράγησαν πάνω από το ρουμανικό έδαφος», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κόστιτσα Τανάσε.
Ανήσυχος από τον θόρυβο, βγήκε στην αυλή του αλλά δεν κατάφερε να πάει στα αντιαεροπορικά καταφύγια που κατασκευάστηκαν πέρυσι και που βρίσκονται αρκετά μακριά από την κατοικία του.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας οι Ρώσοι σφυροκόπησαν τον ουκρανικό νότιο και ιδίως περιοχές στο Νικολάεφ και την Οδησσό.
Χρησιμοποιήθηκαν τόσο πύραυλοι Iskander όσο και drones-καμικάζι.
Η Ρουμανία, χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ που μοιράζεται σύνορα 650 χλμ με την Ουκρανία, έχει κατ’ επανάληψη εντοπίσει στο έδαφός της θραύσματα από drone μετά την έναρξη του πολέμου, ενώ η Ρωσία πραγματοποιεί εντατικούς βομβαρδισμούς σε ουκρανικές, λιμενικές υποδομές στον Δούναβη.
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ,ΤΦ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απεβίωσε ο Μιρτσέα Λουτσέσκου, ένας από τους κορυφαίους προπονητές της γενιάς του
- Ο Μπιλ Γκέιτς κλήθηκε να καταθέσει στο Κογκρέσο για τις σχέσεις του με τον Έπστιν
- Και στο Ντουμπάι, φεστιβάλ σκύλων σαν να μην συμβαίνει τίποτα
- Ελλάδα στο ΣΑ ΟΗΕ: Επιστροφή στον διάλογο και σεβασμός του Δικαίου της Θάλασσας στα Στενά του Ορμούζ
- Στενά του Ορμούζ: Το σχέδιο που απειλεί σημαντικά το δολάριο και μπορεί να φέρει νέα δεδομένα
- Ιδιοκτήτρια ενός άτακτου γάτου στη Γαλλία κλήθηκε από δικαστήριο να… πληρώσει 100 ευρώ στον γείτονά της
- Artemis II: Εντυπωσιάζουν οι νέες φωτογραφίες της Γης από την αθέατη πλευρά της Σελήνης
- Χειροπέδες σε σωφρονιστικό υπάλληλο – Εισήγαγε ναρκωτικά από ΗΠΑ Ισπανία και Βρετανία
- Τι επέτρεψε η Πορτογαλία σε αμερικανικά αεροσκάφη, αρκεί να μην βομβαρδίζουν πολιτικές υποδομές στο Ιράν
- Το βίντεο έγινε παγκόσμιο viral: Επικίνδυνο ψάρι δαγκώνει θανάσιμα ακόμη και κομμένο στα 2









