Σωρηδόν στα ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΑ οδεύουν Ουκρανοί στρατιώτες λόγω πολέμου και του ΝΑΡΚΟΜΑΝΗ Ζελένσκι

Που τους στέλνει σαν πρόβατα στη σφαγή!

Μία ακόμα τραγωδία εξελίσσεται παράλληλα στην Ουκρανία, ο λαός της οποίας υποφέρει για χάρη του ναρκομανή-ψυχοπαθή Ζελένσκι.

Οι ψυχιατρικές κλινικές της χώρας βρίσκονται στα πρόθυρα πλήρους κατάρρευσης, μετά και την ραγδαία άνοδο στις εισαγωγές νεαρών στρατευμένων.

Οι ειδικοί λένε ότι οι επιπτώσεις της σύγκρουσης στην ψυχική υγεία απειλούν να ωθήσουν το εύθραυστο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της χώρας σε μια μακροπρόθεσμη κρίση.


«Τώρα περιμένουμε μια δεύτερη κορύφωση στρατιωτών με προβλήματα ψυχικής υγείας», δήλωσε η Ιρίνα Γκαλαμάι, η οποία ασκεί καθήκοντα γενικού ιατρού του νοσοκομείου. «Έρχονται όλο και περισσότεροι».

Πολλές ψυχιατρικές εγκαταστάσεις ήταν σε κακή κατάσταση πριν από την Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση.

«Οι εγκαταστάσεις ήταν υπερπληθυσμένες, υποστελεχωμένες και με ελλιπή προμήθεια», δήλωσε ο Έρικ Μπλόμκολκ, διευθυντής της SOFT Tulip, μιας ολλανδικής μη κυβερνητικής οργάνωσης που βοηθά στην εκπαίδευση ιατρών και κοινωνικών λειτουργών στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την The Wall Street Journal, μια ασθενής που είχε διαγνωστεί με σχιζοφρένεια κατήγγειλε ότι την ξύπνησαν και της είπαν ότι το ψυχιατρείο της στο Χάρκοβο εκκενώθηκε. «Δεν πήρα τίποτα», είπε η 80χρονη γυναίκα. «Με οδήγησαν από το χέρι στο τρένο με μόνο 39 πένες» ή περίπου 1 σεντ.

Όταν η ομάδα της έφτασε στο Lviv, ήταν εξαντλημένοι. Σύμφωνα με τους γιατρούς, ορισμένοι από τους ασθενείς είχαν χάσει βάρος και άλλοι είχαν πλήρη απώλεια μνήμης. Αρκετοί εισήχθησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας, όπου και πέθαναν.

(φωτο:pixabay)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί