Μπαίνει στον πόλεμο, όπως όλα δείχνουν, η Χεζμπολάχ, με το Ισραήλ να απαντάει και να εκτυλίσσονται αυτή την ώρα μάχες στα σύνορα με το Λίβανο.
Ισραηλινός βομβαρδισμός προς την πόλη Νταϊρά στο νότιο Λίβανο έπληξε ένα παρατηρητήριο του λιβανέζικου στρατού, δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές ασφαλείας και μια άλλη πηγή.
Ξεχωριστά, οι IDF (Ένοπλες Δυνάμεις Ισραήλ) δήλωσαν ότι άρχισαν να βάλλουν προς το λιβανέζικο έδαφος μετά από έκρηξη στην ισραηλινή πόλη Χανίτα, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.
Την ίδια ώρα το Al Jazeera μεταδίδει τα εξής:
«Ακούμε πυροβολισμούς και βομβαρδισμούς και τώρα, όπως καταλαβαίνω, τα Ηνωμένα Έθνη στο νότιο Λίβανο κάλεσαν το προσωπικό τους στο δυτικό τομέα, όπου βρισκόμαστε εμείς, να πάει σε καταφύγια.
Η ένταση έχει συσσωρευτεί τις τελευταίες ημέρες στα σύνορα του Λιβάνου και υπήρξαν αρκετοί ψευδείς συναγερμοί τις τελευταίες 24 με 48 ώρες, αλλά σήμερα, φαίνεται ότι η Χεζμπολάχ επιτέθηκε.
Σύμφωνα με τις πηγές μας στην περιοχή, μαχητές της Χεζμπολάχ ανατίναξαν το συνοριακό τείχος και διείσδυσαν στα ισραηλινά σύνορα. Υπήρξε μάχη μεταξύ τους, αλλά δεν γνωρίζουμε αν σκοτώθηκε κάποιος από τις δύο πλευρές, αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη».
===============================================
ΝΩΡΙΤΕΡΑ
Ηχούν οι σειρήνες στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, καθώς υπάρχουν αναφορές από τις ισραηλινές αρχές για διείσδυση τρομοκρατών στο κιμπούτς Hanita.
Το χωριό 500 μέτρα από τα σύνορα και απέναντι από τη λιβανέζικη κοινότητα Aalma El-Chaeb.
Ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε τους κατοίκους του ενός χωριού να κρυφτούν στα σπίτια τους και να κλειδώσουν τις πόρτες και τα παράθυρα, λέγοντας ότι υπάρχει υποψία ένοπλης διείσδυσης.
Εν τω μεταξύ μαύρος καπνός υψώνεται από το Safed, στο βόρειο Ισραήλ, μετά από αναφορές για επίθεση από τις Ταξιαρχίες Al-Qassam, δείχνουν πλάνα που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Θυμίζουμε πως νωρίτερα ο Ναίμ Αλ Κασέμ, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ, δήλωσε ότι η Χεζμπολάχ παρακολουθεί στενά τις ενέργειες του Ισραήλ βήμα προς βήμα και είναι πλήρως προετοιμασμένη.
Τόνισε ότι η Χεζμπολάχ γνωρίζει το ρόλο και τις ευθύνες της και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή και όταν αποφασίσει, θα δράσει.
απεμπε-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πρωταθλητής η Ελλάδα στη μείωση της φοροδιαφυγής – Κάτω από 10% το «κενό» ΦΠΑ το 2024 – Μείωση 55% σε μια 5ετία
- GRITA 2: Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για τις έρευνες βυθού της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Ιταλίας
- Παράτησε την δουλειά της και περπάτησε μόνη της 5.700 χιλιόμετρα σε όλη την Αμερική, vid
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα αδικήματα που προσάπτει η Ευρωπαία Εισαγγελέας στους κατηγορούμενους από την Κρήτη
- Ηράκλειο: Χειροπέδες σε 28χρονο αλλοδαπό για απόπειρα ληστείας και ναρκωτικά
- Δυστοπικό σενάριο με συγκρούσεις ρομπότ και απογοητευμένων ανθρώπων στους δρόμους της Ευρώπης
- Οικονομική διπλωματία: 760 δράσεις σε 70 χώρες προωθεί η Ελλάδα το 2026 με μπαράζ εξωστρέφειας
- Το τραγούδι των ’80s που μπήκε ξανά στα charts λόγω της σειράς Stranger Things! vid
- Γρεβενά: Εξιχνιάστηκε, έπειτα από πολύμηνη έρευνα, κλοπή τιμαλφών από μοναστήρι – Δύο αλλοδαποί δράστες
- Δράμα: Και φέτος στη χριστουγεννιάτικη «Ονειρούπολη», το «Σπιτάκι Κυκλοφοριακής Αγωγής» της ΕΛΑΣ









