Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) ανέφερε σήμερα ότι η βρετανική μονάδα των ειδικών δυνάμεων του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας (SBS-Special Boat Service) έχει επιχειρήσει στην Ουκρανία και συνδράμει τις ουκρανικές δυνάμεις να πραγματοποιούν επιχειρήσεις κατά των ρωσικών δυνάμεων.
Η FSB, ο κύριος διάδοχος της σοβιετικής KGB, δήλωσε ότι απέτρεψε ένα σχέδιο των βρετανικών ειδικών δυνάμεων να αποβιβάσουν ουκρανούς στρατιώτες σαμποτέρ στο Τεντρόφ Σπλιτ, μια αμμουδιά στη Μαύρη Θάλασσα. Ανέφερε ότι είχε συλλάβει έναν ανώτερο στρατιώτη των ειδικών δυνάμεων του ουκρανικού ναυτικού και έδωσε το όνομα και την ημερομηνία γέννησής του.
Η FSB ανέφερε ότι μονάδα των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων «ήταν υπό την εποπτεία μιας ομάδας της SBS, που δείχνει την άμεση εμπλοκή της Βρετανίας στην σύγκρουση».
Εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Άμυνας δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα του πρακτορείου Reuters να σχολιάσει το θέμα.
Η SBS είναι ένα τμήμα των ειδικών δυνάμεων του Βρετανικού Ναυτικού, που δημιουργήθηκε στις πρώτες μέρες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Η SBS έχει συμμετάσχει σε ορισμένες από τις πιο μεγάλες συγκρούσεις των τελευταίων 70 ετών, όπως ο πόλεμος της Κορέας, στη Βόρειο Ιρλανδία, ο πόλεμος των Φάκλαντς, της Σιέρα Λεόνε, του Αφγανιστάν και του Ιράκ.
Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δηλώσει ότι στρατιωτικό προσωπικό του ΝΑΤΟ βρίσκεται ήδη στην Ουκρανία και μάλιστα πως εξοντώνεται σε μεγάλους αριθμούς.
απεμπε-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιρλανδία: Παρουσίαση πρωτοποριακού προγράμματος παροχής βασικού εισοδήματος για τους καλλιτέχνες
- ΣΥΡΙΖΑ: Καταψήφισε στο Ευρωκοινοβούλιο τη «ρήτρα διασφάλισης» της Συμφωνίας EU-MERCOSUR
- Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ : Η ΕΕ οφείλει να προστατεύει τους παραγωγούς της και όχι να τους αφήνει εκτεθειμένους
- Κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων: Με δύο προφυλακίσεις ολοκληρώθηκαν οι απολογίες της πρώτης ομάδας
- Σαουδική Αραβία: Στο Ριάντ, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ σούταρε με νεαρές αθλήτριες ποδοσφαίρου, vid
- Εθνικό Απολυτήριο: Μείωση ύλης και λιγότερα εξεταζόμενα μαθήματα στη Γ’ Λυκείου – Όλες οι αλλαγές
- Τραμπ για Ιράν: «Είτε θα καταλήξουμε σε συμφωνία, είτε θα πρέπει να κάνουμε κάτι πολύ σκληρό»
- Κρήτη: Κοινό ψήφισμα τριών δημάρχων για τη στήριξη και εύρυθμη λειτουργία των σχολειών σε δυσπρόσιτες περιοχές
- Σοκ στη Βρετανία: Έφηβος μαχαίρωσε και τραυμάτισε δύο αγόρια 12 και 13 ετών μέσα στο σχολείο τους
- Κάτω Πατήσια: Συνελήφθησαν 8 άτομα για την αιματηρή συμπλοκή μεταξύ νεαρών τον Δεκέμβριο του 2025









