Ρωσικό σφυροκόπημα στην κεντρική Ουκρανία! Τεράστιες ζημιές σε υποδομές, vid

Χτυπήθηκαν ως επί το πλείστον ενεργειακές και στρατιωτικές υποδομές.

Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες εναντίον υποδομών στρατηγικής σημασίας στην Καμιένσκε, περιοχή κοντά στην πόλη Ντνίπρο της κεντρικής Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος, που εισήχθη σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση, γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης.

Στο στόχαστρο «του εχθρού» βρίσκονται «ο λαός μας και εγκαταστάσεις ζωτικής σημασίας για τον πληθυσμό», ανέφερε ο περιφερειάρχης της Ντνιπροπετρόφσκ Σερχίι Λισάκ μέσω Telegram.

Ο περιφερειάρχης Λισάκ δεν διευκρίνισε με τι είδους όπλα έγινε η επίθεση.

Άλλοι σχολιαστές στο Telegram ανέφεραν πως χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι και ότι ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις στην Καμιένσκε.

Η Ρωσία επιτέθηκε σήμερα εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας ενέργειας της Ουκρανίας, της DTEK, προκαλώντας ζημιές σε υποδομές, ανακοίνωσε η ίδια.

«Ο εξοπλισμός υπέστη σοβαρές ζημιές. Αφού τελείωσε η επίθεση, οι μηχανικοί άρχισαν αμέσως να αποκαθιστούν τις ζημιές», επεσήμανε η DTEK σε ανάρτησή της στο Telegram.

Λίγο νωρίτερα η διαχειρίστρια εταιρεία του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας, η Ukrenergo, είχε ανακοινώσει ότι ενεργειακές υποδομές της χώρας έγιναν στόχος επιθέσεων της Ρωσίας με πυραύλους και drones, με αποτέλεσμα να πληγούν θερμοηλεκτρικά και υδροηλεκτρικά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας.

Οι ευρείες ρωσικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών, οι πιο πρόσφατες από τις οποίες σημειώθηκαν σήμερα, έχουν προσκαλέσει μεγάλες ζημιές στις υποδομές παραγωγής και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας, αναγκάζοντας το Κίεβο να αναστείλει τις εξαγωγές και να βασιστεί σε εισαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος.

«Στη διάρκεια της νύκτας οι Ρώσοι έπληξαν και πάλι ενεργειακές υποδομές σε μια μαζική και συντονισμένη επίθεση», ανάφερε η Ukrenergo στο Telegram.

«Θερμοηλεκτρικά και υδροηλεκτρικά εργοστάσια στις κεντρικές και δυτικές επαρχίες υπέστησαν ζημιές», πρόσθεσε.

Η Ukrenergo επεσήμανε ότι έχουν γίνει έκτακτες διακοπές ηλεκτροδότησης στην επαρχία Ντνιπροπετρόφσκ, στα νοτιοανατολικά.

Η ουκρανική τηλεόραση μετάδωσε σήμερα το πρωί ότι εκρήξεις ακούστηκαν στις επαρχίες Ιβάνο- Φρανκσίφσκ και Χμελνίτσκι, όπως και στην πόλη Ντνίπρο, αφού στον ουκρανικό εναέριο χώρο εντοπίστηκαν ρωσικοί πύραυλοι κρουζ.

Σειρήνες και εκρήξεις αναφέρθηκαν και σε περιοχές της Οδησσού:

απεμπε-EPA-Kremlin.ru photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί