Δύο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη MiG-31 φέρεται να παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Φινλανδίας σήμερα το πρωί κοντά στην παραλιακή πόλη Πόρβο στον Κόλπο της Φινλανδίας, ανακοίνωσε το φινλανδικό υπουργείο Άμυνας.
Η φερόμενη παραβίαση του φινλανδικού εναέριου χώρου σημειώθηκε στις 06:40 ώρα Γκρίνουιτς (09:40 ώρα Ελλάδας) και τα αεροσκάφη κατευθύνονταν δυτικά, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο διευθυντής επικοινωνίας στο υπουργείο Άμυνας Κριστιάν Βακούρι, ο οποίος πρόσθεσε πως τα αεροσκάφη παρέμειναν στον φινλανδικό εναέριο χώρο για δύο λεπτά.
“Το βάθος της φερόμενης παραβίασης του φινλανδικού εναέριου χώρου ήταν ένα χιλιόμετρο”, είπε, αλλά δεν ανέφερε περισσότερες πληροφορίες για το αν τα αεροσκάφη συνοδεύτηκαν μέχρι την έξοδό τους από τον εναέριο χώρο.
Η φινλανδική πολεμική αεροπορία ταυτοποίησε τα αεροσκάφη και η συνοριοφρουρά ξεκίνησε έρευνα για την παραβίαση, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ότι τρία πολεμικά αεροπλάνα MiG-31E εξοπλισμένα με υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal μετακινήθηκαν και σταθμεύουν πλέον στη ρωσική περιφέρεια του Καλίνινγκραντ, έναν ρωσικό θύλακα στη ακτή της Βαλτικής ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λιθουανία.
Πιθανότατα πρόκειται για τα ίδια μαχητικά.
(φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Την αλληλεγγύη της προς τον Λατίνο Πατριάρχη Ιεροσολύμων εξέφρασε η Ιταλία μετά το περιστατικό στον Πανάγιο Τάφο
- Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα σε αμερικανικό πανεπιστήμιο στη Μ. Ανατολή λόγω ιρανικών απειλών
- Ο Μ. Χαρακόπουλος στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Σίδνεϊ
- Ευχαριστίες Μ. Χαμενεΐ σε Ιρακινούς και τη θρησκευτική τους ηγεσία «για τη στήριξή τους»
- Όταν η τρέλα «φοράει νυφικό»: Τα πιο παράξενα πράγματα που έχουν παντρευτεί οι άνθρωποι
- Το ΑΠΘ «εκτοξεύεται» στο διάστημα με τον νανοδορυφόρο PeakSat
- Ευρώπη-Ουκρανία/Ιράν: Η πραγματικότητα σε σχέση με την πολιτική που ακολουθείται
- Θεσσαλονίκη: Υπό κράτηση παραμένει η 77χρονη μετά το θάνατο του 82χρονου συζύγου της στα Κουφάλια
- Σοκ στην Αγία Παρασκευή: 19χρονος εκβίαζε ανηλίκους – Τους είχε αποσπάσει πάνω από 11.000 ευρώ
- Η ισραηλινή αστυνομία εμπόδισε τον Καθολικό Πατριάρχη Ιεροσολύμων να εισέλθει στον Πανάγιο Τάφο









