οι οποίες έχουν παγώσει, ανέφερε χθες Σάββατο ο πρώην υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ρουστέμ Ουμέροφ σε ανάρτησή του στο Telegram.
Η διαδικασία αναμένεται να ξαναρχίσει σύντομα, με στόχο την επιστροφή 1.200 ουκρανών στρατιωτών που αιχμαλωτίστηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε ο Ουμέροφ, ο οποίος είναι πλέον γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας.
Ενημέρωσε ότι, κατ’ εντολή του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε επαφές με μεσολαβητές στην Τουρκία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την αναβίωση της διαδικασίας ανταλλαγών αιχμαλώτων πολέμου με τη Ρωσία.
Τα θεμελιώδη ζητήματα έχουν αποσαφηνιστεί και τεχνικές διαβουλεύσεις θα ξεκινήσουν σύντομα, ώστε οι αιχμάλωτοι πολέμου να μπορέσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους πριν από τα Χριστούγεννα, δήλωσε ο Ουμέροφ.
Ο Ρουστέμ Ουμέροφ ήταν επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας που συμμετείχε σε συνομιλίες με εκπροσώπους του Κρεμλίνου νωρίτερα φέτος. Το πιο σημαντικό αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων του Μαΐου και του Ιουνίου ήταν η επίτευξη συμφωνίας για ανταλλαγές αιχμαλώτων πολέμου, οι οποίες έγιναν τους επόμενους μήνες αλλά έκτοτε έχουν παγώσει.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo αρχείου
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Προσπάθεια να λυθεί το θέμα με το Ιράν – Τι αναφέρουν Τραμπ και Τεχεράνη
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Φεβρουαρίου
- Εκπνέει η τελευταία συμφωνία Ρωσίας-ΗΠΑ για τα πυρηνικά – Αγωνία για το τι ακολουθεί
- Διπλωματικός «πυρετός»: Παγκόσμια κυριαρχία και πιθανή σύγκρουση ή στρατηγική συνεννόηση;
- Δράμα: Απεγκλωβίστηκαν όλοι οι επισκέπτες από το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού – Δείτε βίντεο
- Ο Έλον Μασκ χέρι-χέρι με την σύντροφό του στο γάμο του Dan Scavino στο θέρετρο του Τραμπ, vid
- Η πιο σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη της δεκαετίας στο Μεξικό: Αποκαλύφθηκε τάφος 1.400 ετών των Ζαποτέκ – Εικόνες
- Βιβλική καταστροφή στον Αγιόκαμπο Λάρισας: Φούσκωσαν χείμαρροι, η θάλασσα βγήκε στη στεριά, vid)
- Επιστήμονες δημιούργησαν σωλήνες που υπόσχονται κατασκευή πλοίων που δεν βυθίζονται, vid
- ΒΙΝΤΕΟ: Ισπανός ράπερ έπεσε από ύψος 20 μέτρων σε συναυλία σοκάροντας τους θεατές
Κύρια Θέματα









