Η Μόσχα δεν αποκλείει την ανάπτυξη πυρηνικών πυραύλων ως απάντηση στην ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στη Γερμανία, αποκάλυψε στους δημοσιογράφους ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ.
«Δεν αποκλείω τίποτα», είπε, όταν ρωτήθηκε εάν η Ρωσία θα μπορούσε να αναπτύξει πυρηνικούς πυραύλους ως απάντηση στην ανάπτυξη πυραύλων των ΗΠΑ στη Γερμανία.
«Εάν αξιωματούχοι της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης πιστεύουν ότι είναι λογικό να διεξάγουμε εμπρηστικές δραστηριότητες, επικαλούμενοι όσα έχουμε στην περιοχή του Καλίνινγκραντ της Ρωσίας, τότε θα απαντήσουμε με αντίποινα που κρίνουμε κατάλληλα», τόνισε ο Ρώσος διπλωμάτης.
Σύμφωνα με τον Ryabkov, δεδομένων των συνδυασμένων δυνατοτήτων των χωρών του ΝΑΤΟ, η Ρωσία πρέπει να βαθμονομήσει την απάντησή της, χωρίς να αισθάνεται κανέναν «εσωτερικό περιορισμό» όσον αφορά το τι θα αναπτύξει, πού και πότε.
«Τούτου λεχθέντος, υπάρχει ένα ευρύ φάσμα επιλογών. Δεν πρόκειται για απειλή οποιουδήποτε, είναι ένας τρόπος να βρεθεί η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να ανταποκριθεί κανείς στις μεταβαλλόμενες προκλήσεις, ιδιαίτερα όσον αφορά το κόστος», πρόσθεσε.
«Δυστυχώς, σε αυτό το σημείο, η Δύση ακολουθεί τον δρόμο της κλιμάκωσης, αναζητώντας τραβηγμένες προφάσεις για να μας κατηγορήσει ότι υποτίθεται ότι παραβιάζουμε την ασφάλειά της. Αυτό είναι λυπηρό, αλλά δεν θα μας εμποδίσει να εργαστούμε για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια κατά μήκος των ρωσικών συνόρων, συμπεριλαμβανομένης οπωσδήποτε της περιοχής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», τόνισε.
Θυμίζουμε πως Ουάσιγκτον και Βερολίνο έκαναν γνωστό με κοινή τους δήλωση στις 10 Ιουλίου ότι οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν την ανάπτυξη όπλων μεγάλης εμβέλειας στη Γερμανία το 2026, «τα οποία έχουν σημαντικά μεγαλύτερο βεληνεκές από τα υπάρχοντα πυραυλικά συστήματα στην Ευρώπη».
ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο καιρός μέχρι και την Πρωτοχρονιά: Τι δείχνουν οι χάρτες για την Ελλάδα, vid
- Για τους… «πρόσφυγες» μίλησε στο πρώτο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Πάπας
- Κίεβο: Ουκρανικά drones έπληξαν εγκαταστάσεις πετρελαίου και αερίου στη Ρωσία
- Hellenic Train: Επιπλέον δρομολόγια από σήμερα έως 7 Ιανουαρίου στον Οδοντωτό στη γραμμή Διακοπτό – Καλάβρυτα
- Βέροια: Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Εγνατία Οδό στην Ημαθία
- Μια απλή αλλά ισχυρή αλήθεια! Πόσοι μπορούν να την αντέξουν εντός Ευρώπης;
- Αττική: Αντιπλημμυρικά έργα ύψους 18,5 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ
- Ο Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι ο «νεκρός που περπατάει» Στίβεν Κόλμπερτ πρέπει να πάει σπίτι του
- Ο Diddy καταθέτει έφεση ζητώντας «άμεση αποφυλάκιση»
- Φρίκη στη Βραζιλία: 2χρονο κοριτσάκι έπεσε σε ποτάμι και την σκότωσαν πιράνχας









