Ρωσία, Ιράν και Κίνα θα πραγματοποιήσουν κοινά πολεμικά γυμνάσια στον Κόλπο του Ομάν

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα πως μια ομάδα πολεμικών πλοίων της έφθασε στο Ιράν προκειμένου να λάβει μέρος σε κοινά γυμνάσια με το Ιράν και την Κίνα στον Κόλπο του Ομάν και στην Αραβική Θάλασσα.

Τα γυμνάσια, με την επωνυμία “Ναυτική Ζώνη Ασφάλειας – 2024”, θα περιλαμβάνουν πολεμικά πλοία και αεροσκάφη, ανέφερε σε ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όπως μετέδωσαν σήμερα κρατικά ΜΜΕ.

“Το πρακτικό μέρος των γυμνασίων θα λάβει χώρα στα νερά του Κόλπου του Ομάν της Αραβικής Θάλασσας”, ανέφερε το υπουργείο. “Ο κύριος στόχος είναι η άσκηση στην ασφάλεια της ναυτικής οικονομικής δραστηριότητας”.

Της ομάδας της Ρωσίας ηγείται το Varyag, ένα πυραυλοφόρο καταδρομικό από τον ρωσικό Στόλο του Ειρηνικού, ανέφερε το υπουργείο, σύμφωνα με το οποίο εκπρόσωποι του ΠΝ του Πακιστάν, του Καζακστάν, του Αζερμπαϊτζάν, του Ομάν, της Ινδίας και της Νότιας Αφρικής θα παραστούν στα γυμνάσια ως παρατηρητές.

Το κινεζικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε από την πλευρά του σήμερα πως κινεζικά, ιρανικά και ρωσικά πλοία θα πραγματοποιήσουν κοινά ναυτικά γυμνάσια στις 11-15 Μαρτίου κοντά στον Κόλπο του Ομάν.

Τα γυμνάσια έχουν στόχο “τη διατήρηση από κοινού της περιφερειακής ναυτικής ασφάλειας”, ανέφερε σε ανακοίνωση το υπουργείο.

Η Κίνα θα στείλει δύο πολεμικά πλοία κατευθυνόμενων πυραύλων και ένα πλοίο εφοδιασμού προκειμένου να συμμετάσχουν στα γυμνάσια, αναφέρει η ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Άμυνας.

απεμπε-απεμπε-EPA-RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί