Ρωσία για νέες παραδόσεις HIMARS: «Εκφράζουν την αχαλίνωτη επιθυμία των ΗΠΑ να μας πολεμήσουν μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό»

Οι ΗΠΑ παρατείνουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία με κάθε κόστος και η προμήθεια νέων HIMARS θα συμβάλει στην καταστροφή του άμαχου πληθυσμού του Donbass από το Κίεβο - Ρωσική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον

Πίσω από την επικείμενη αποστολή τεσσάρων ακόμη συστημάτων πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS στην Ουκρανία βρίσκεται η αχαλίνωτη επιθυμία της Ουάσιγκτον να συνεχίσει τη σύγκρουση σε αυτή τη γειτονική χώρα με τη Ρωσία, πολεμώντας μέχρι και τον τελευταίο Ουκρανό.

Αυτό ανακοίνωσε η ρωσική πρεσβεία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την προηγούμενη μέρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε διάταγμα για τη διάθεση άλλης δόσης στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία ύψους 400εκατ. δολαρίων.

Παράλληλα, το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς το Κίεβο θα περιλαμβάνει τέσσερα αμερικανικά MLRS HIMARS και πυρομαχικά μεγάλης εμβέλειας για αυτά.

«Επιστήσαμε την προσοχή στη δήλωση του Πενταγώνου σχετικά με την επικείμενη αποστολή τεσσάρων ακόμη HIMARS MLRS στην Ουκρανία.

Οι αρχές του Κιέβου και οι εθνικιστικοί σχηματισμοί χρησιμοποιούν όπλα από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να καταστρέψουν τις πόλεις του Ντονμπάς.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προκαλούν συνεχώς στοχευμένα πλήγματα σε κατοικημένες περιοχές του Ντόνετσκ. Ο βομβαρδισμός εκτελείται από βλήματα του ΝΑΤΟ διαμετρήματος 155 χιλιοστών».

(φωτο:pixabay)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί