Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν χθες Σάββατο επίθεση με 15 πυραύλους κρουζ εναντίον ναυπηγείου στο Κερτς της προσαρτημένης από τη Ρωσία χερσονήσου της Κριμαίας, προκαλώντας ζημιές σε ένα πλοίο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Δεκατρείς πύραυλοι κατερρίφθησαν από συστήματα της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας, ενώ ένας προκάλεσε ζημιές σε πλοίο (σ.σ. το οποίο δεν κατονομάστηκε), ανέφερε η λακωνική ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου, στην οποία υπογραμμίζεται πως από την ουκρανική πυραυλική επίθεση δεν υπήρξαν θύματα.
Ανεπιβεβαίωτες ουκρανικές πηγές αναφέρουν πως το πλοίο που χτυπήθηκε είναι το ρωσικό καταδρομικό Askold.
Ο αρχηγός της πολεμικής αεροπορίας της Ουκρανίας Μίκολα Όλεστσουκ ανέφερε ότι στο ναυπηγείο βρισκόταν ένα από τα πιο προηγμένα πλοία του ρωσικού στόλου, εξοπλισμένο με πυραύλους τύπου Kalibr.
«Ελπίζω πως άλλο ένα πλοίο ακολούθησε το Moskva», έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram, αναφερόμενος στη βύθιση του ρωσικού καταδρομικού την 14η Απριλίου 2022.
(απεμπε – φωτο:unsplash)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν-Τραμπ για Μέση Ανατολή και ένταση με την Ρωσία
- Παρέμβαση Μεντβέντεφ για τη δολοφονία που συγκλονίζει τις ΗΠΑ: «Ποιός έχει σειρά;»
- Σαν σήμερα 11 Σεπτεμβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Δολοφονία Κερκ: Αυτά έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 11 Σεπτεμβρίου
- Εν μέσω κλιμάκωσης, οι ΗΠΑ πουλάνε εκατοντάδες πυραύλους στη νατοϊκή Φινλανδία
- Τραμπ: Αυτή είναι μία σκοτεινή στιγμή για την Αμερική, vid
- «Βράζει» η Δεξιά στις ΗΠΑ μετά την δολοφονία του Κερκ! «Πυρά» κατά της Αριστεράς
- Τα σκληρά λόγια του βασιλιά Καρόλου στην Νταΐάνα σύμφωνα με πρώην μπάτλερ
- Τουρίστες εντυπωσιάζονται από το ελληνικό φαινόμενο στις ταβέρνες! vid
Κύρια Θέματα

















