Ποιά ισχυρή βόμβα έριξε για πρώτη φορά στην Ουκρανία ο Πούτιν; vid

Τι μεταδίδουν δυτικά μέσα και τι επιβεβαιώνουν οι Ρώσοι.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν περίπου 300 ουκρανούς στρατιώτες σε μια ακριβή αεροπορική επιδρομή την περασμένη ημέρα στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σήμερα Σάββατο.

«Ένα ακριβές χτύπημα από πυρομαχικά που εκτοξεύτηκαν από αέρος κατά της τοποθεσίας ανάπτυξης του νεοναζιστικού σχηματισμού Kraken σκότωσε έως και 300 μαχητές», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

«Το βίντεο που ανέβασε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν μια βόμβα ODAB-1500 εναντίον Ουκρανών μαχητών», μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας ενημερώθηκε για την καταστροφή του ουκρανικού ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού υλικού, κάτι που επιβεβαιώθηκε από την καταγραφή στοιχείων.

«Μετά το χτύπημα της βόμβας ODAB-1500, ένα σύννεφο καπνού ανέβηκε σε ύψος 1 χιλιομέτρου», αποκάλυψε από την πλευρά του ο στρατιωτικός αναλυτής της Bild, Julian Röpcke.

Η είδηση κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες.

Η ODAB ή Volumetric Detonating Aviation Bomb (ογκομετρική εκρηκτική αεροπορική βόμβα) περίπου 10 μέτρα πριν από την πρόσκρουση απελευθερώνει ένα εύφλεκτο υγρό σε μορφή αερολύματος, που αναφλέγεται κατά την επαφή, με αποτέλεσμα μια ισχυρότατη έκρηξη. Αυτές οι βόμβες στοχεύουν κυρίως στρατιώτες του εχθρού και ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα, προκαλώντας καταστροφικά αποτελέσματα έκρηξης.

Οι βόμβες ODAB ποικίλλουν σε μέγεθος, με τις βόμβες ODAB-500 να καλύπτουν μία περιοχή πρόσκρουσης σε ακτίνα 300 μέτρων, ενώ η ODAB-1500 εκτείνεται σε ακτίνα 500 μέτρα.

Μέχρι στιγμής οι Ρώσοι έχουν χρησιμοποιήσει μικρότερες βόμβες ODAB, που κυμαίνονταν από 170 έως 500 κιλά.

freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί