Η ΕΕ επισπεύδει τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία για την παροχή στήριξης στην αντεπίθεση του Κιέβου κατά των ρωσικών δυνάμεων, όπως είπε σήμερα ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν, σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα Le Parisien.
“Θα επιταχύνουμε τις προσπάθειες μας για την παράδοση όπλων και πυρομαχικών–αυτός είναι ένας πόλεμος μεγάλης σφοδρότητας στον οποίο παίζουν κρίσιμο ρόλο. Προετοιμαζόμαστε ότι ο πόλεμος θα κρατήσει πολλούς περισσότερους μήνες ή ακόμη περισσότερο”.
Τα παραπάνω δήλωσε ο Μπρετόν επικαλούμενος τη δέσμευση για προμήθεια ενός εκατομμυρίου όπλων υψηλού διαμετρήματος μέσα στους επόμενους 12 μήνες.
Νωρίτερα μέσα στον μήνα η Ουκρανία εξαπέλυσε αντεπίθεση για την ανάκτηση εδαφών από τις ρωσικές δυνάμεις και ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν κάλεσε την περασμένη Πέμπτη τους συμμάχους του Κιέβου να “βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη” για να το προμηθεύσουν με περισσότερα όπλα και πυρομαχικά.
Μάλιστα ήδη ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες εκδήλωσαν ήδη ενδιαφέρον για να στείλουν μαχητικά F-16 στην Ουκρανία, που θα αποτελούν το επόμενο εξοπλιστικό “σκαλοπάτι” στην εμπόλεμη χώρα.
(απεμπε-EPA-PAP photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ημερίδα στις 26/2, για τα ευρήματα της έρευνας στις τραπεζικές καταθέσεις
- Ζαχάροβα: Ο κόσμος κανονικά πρέπει να ζητήσει τη σύλληψη του Ζελένσκι
- Ο πατινέρ Μαξίμ Ναούμοφ που έχασε τους γονείς του σε αεροπορικό δυστύχημα συγκινεί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, vid
- Αφρικανικά κράτη: «Η εξολόθρευση του παλαιστινιακού λαού πρέπει να σταματήσει»
- Είκοσι έξι ιατρεία Καρδιογκολογίας λειτουργούν από το 2023 στην Ελλάδα
- Οργισμένοι γονείς κόντεψαν να λιντσάρουν τους ιδιοκτήτες του μπαρ στο Κρανς – Μοντανά: “Σκότωσες τον γιο μου!”, vid
- Πάνω από 4 τόνοι ακατάλληλου κρέατος κατασχέθηκαν την Τσικνοπέμπτη στην Αττική
- Σοκ στη Βραζιλία: Πυροβόλησε τα 2 παιδιά του και αυτοκτόνησε όταν έμαθε την απιστία της συζύγου του
- Με το «δεξί» το 2026 για «Ελ. Βενιζέλος», 14 περιφερειακά αεροδρόμια Fraport και 24 αεροδρόμια ΥΠΑ
- Το έτος που «όλα άλλαξαν» – Και τώρα φτάσαμε στο σήμερα
Κύρια Θέματα









