ΠΙΕΣΕΙΣ των ΗΠΑ για να δώσουμε S-300 στην Ουκρανία!!

Επιβεβαιώθηκαν από τον ίδιο τον αρμόδιο Υπουργό! Τι ακολουθεί;

«Kαλό θα ήταν εάν επανεκκινήσει ο διάλογος (σ.σ.: με την Τουρκία) να μην επανεκκινήσουν και οι απειλές. Διότι για μια ακόμη φορά αυτός θα εξελισσόταν κατά τρόπο ατελέσφορο και ανούσιο» παρατήρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», αναφερόμενος στη σχετική συνομιλία που είχε με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στη διάρκεια του δείπνου εργασίας, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Ελλάδα.

Παράλληλα υπενθύμισε ότι «ο πρωθυπουργός ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι ουδέποτε αρνήθηκε τον εποικοδομητικό διάλογο με την Τουρκία. Ξεκαθάρισε όμως ότι αυτός ο διάλογος δεν μπορεί να γίνεται υπό το καθεστώς απειλών και ενόσω αναπτύσσεται από την τουρκική πλευρά μία εμπρηστική επιθετική και προκλητική ρητορική»

S-300

Ακολούθως ο ΥΠΑΜ επιβεβαίωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο πως εκτός από το Κίεβο και η Ουάσινγκτον ασκεί πιέσεις προς στην Ελλάδα για παραχώρηση των κρίσιμων για την ασφάλεια των νησιών μας συστημάτων S-300.

Ενδεχομένως και ο ίδιος ο Μπλίνκεν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα να το έθεσε επί τάπητος.

Αναλυτικά τι μετέδωσε στο τηλεγράφημά του το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Όσον αφορά την Ουκρανία, και το αίτημα των Αμερικανών για τους S-300 «επαναλάβαμε και εμείς τη θέση, ότι δεν θα μπορούσαμε να αποδεσμεύσουμε εξοπλιστικά συστήματα τα οποία είναι χρήσιμα στην αμυντική μας διάταξη την οποία δεν μπορούμε να αποδυναμώσουμε δεδομένων των προκλήσεων ασφαλείας που ακόμα αντιμετωπίζουμε. Η συζήτηση έγινε σε πολύ οικείο και θερμό κλίμα», επισήμανε περαιτέρω“.

Ας δούμε και τι είχε αποκαλύψει σε προηγούμενη τοποθέτησή του επί του θέματος, αφήνοντας ωστόσο “παράθυρο” για μελλοντική αντικατάσταση των ρωσικών συστημάτων που έχουν οι ελληνικές Ε.Δ.:

“Οι S-300 είναι εκεί που είναι. Αγοράστηκαν και ήρθαν στην Ελλάδα με τον τρόπο που ήρθαν για συγκεκριμένους λόγους και όσο υπάρχουν αυτοί οι λόγοι δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε οποιαδήποτε αποδυνάμωση από την αμυντική μας διάταξη.

Η υποστήριξη των ρωσικών συστημάτων καθίσταται όλο και πιο δύσκολη. Αν φτάσουμε σε ένα σημείο που θα είναι αδύνατη η υποστήριξη αυτών των συστημάτων ή θα λύσουμε το πρόβλημα της υποστήριξής του ή θα τα αντικαταστήσουμε. Δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο τώρα”.

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί